01.05.2020
File de peste fript in unt si usturoi

Pestele intotdeauna este o alegerea perfecta: sanatos, usor si delicios. Il poti consuma in orice perioada a zilei pentru ca grasimea lui este mai sanatoasa decat alte tipuri de carne. Iata o modalitate cum sa pregatesti file de cod, peste intilnit in orice magazin.

Ingrediente:
 - 60 g unt (la temperatura camerei);
 - 1 legatura de patrunjel tocat;
 - 1 capatana de usturoi tocat;
 - 1 ceapa mica tocata;
 - 1 lingurita mustar;
 - 1 lingura de faina;
 - 2 linguri zeama de lamaie;
 - sare si piper dupa gust;
 - ulei pentru prajit;
 - 4 fileuri de cod.

Mod de preparare:
Incinge ulei intr-o tigaie care nu lipeste. Asezoneaza pestele cu sare, piper si pune-l la prajit - 4 minute pe o parte, 1-2 minute pe cealalta parte. Amesteca ingredientele ramase intr-un bol, pune peste fileurile de cod combinatia obtinuta (cam cate o lingura peste fiecare bucata si mai opreste un pic pentru mai tarziu). Da tigaia la cuptor pentru 2-3 minute la temperatura mare sau pana cand se patrunde pestele. Scoate din cuptor si pune restul de unt deasupra, cat sunt fierbinti fileurile. Se cnsuma imediat cu orez, cartofi sau mamaliga.
Pofta mare!

Citeste si : Peste cu legume la cuptor
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie