Ingrediente:
- 400 g malai;
- 50 g branza de burduf;
- 1 legatura patrunjel verde;
- 2 crengute cimbru.
Pentru umplutura:
- 500 g ciuperci;
- 2-3 linguri ulei;
- 200 g sunca presata;
- 100 g sunculita afumata;
- 150 g cascaval sau branza telemea;
- 2-3 catei de usturoi;
- 30-40 g unt;
- sare si piper.
Mod de preparare:
Pentru umplutura, curata ciupercile, spala-le se taie felii, apoi caleste-le in ulei. Condimenteaza cu sare, piper, usturoi fin tocat, adauga apa si lasa sa fiarba inabusit 15-20 minute. Intr-un vas cu fundul mai gros, pune 1,25 l apa, un praf de sare si o lingura de malai. Lasa sa dea cateva clocote, apoi adauga in ploaie si restul malaiului. Amesteca energic sa nu se faca cocoloase si fierbe 10-15 minute. Cand mamaliga este bine fiarta, adauga branza de burduf si verdeata tocata marunt. Unge un vas termorezistent cu unt si pune 2/3 din mamaliga pe fundul vasului si putin ridicat pe peretii laterali. Pune straturi succesive de ciuperci, cascaval, sunca presata si sunculita, toate taiate cubulete. Acopera cu restul de mamaliga si unt. Coace in cuptorul incins, 20-25 minute. Rastoarna si serveste imediat.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com