14.10.2020
De ziua orasului, pregateste deliciosul tort „Chisinaul de seara”

E sarbatoare, iar asta inseamna ca e momentul potrivit sa gatesti ceva dulce. Si pentru ca e ziua Chisinaului, iti recomandam sa faci renumitul tort cu aceeasi denumire. Desertul „Chisinaul de Seara” este cunoscut de toti moldovenii, iar reteta o gasesti mai jos.

De ziua orasului, pregateste deliciosul tort „Chisinaul de seara”

Ingrediente pentru blat:

- 1 borcan de lapte condensat;

- 2 oua;

- 3 linguri cacao;

- 1 pahar de faina;

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu +otet.

Pentru crema:

- 200 gr prune uscate fara simburi;

- 100 gr zahar;

- 300 ml frisca lichida;

- 1 pahar de nuci maruntite.

Pentru glazura:

- 100 gr ciocolata;

- 100 ml frisca lichida;

- 1 lingurita cu cacao.

Mod de preparare:

Pentru a face blatul, amesteca ouale cu laptele condensat. Separat, omogenizeaza faina cu praful de cacao. Amesteca ambele compozitii si adauga bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Coace 3 foi subtiri intr-o tava patrata cu latura nu mai mare de 20 cm, la 180 grade timp de 15 minute. Bate frisca spuma cu zaharul (in dependenta de gust, cantitatea de zahar poate varia), apoi adauga prunele taiate si nucile. Unge primele doua blaturi cu crema. Cel deasupra nu il acoperi cu nimic pentru moment. Netezeste marginile, apoi pune intr-un vas frisca pentru glazura, praful de cacao si ciocolata bucati. Amesteca pina se topeste si omogenizeaza. Toarna glazura calduta peste primul blatul, lasa sa se intareasca la rece vreo 15 minute, apoi decoreaza-l. E foarte gustos!

Spor la treaba si savureaza-l cu placere!

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie