Mai jos, vei gasi reteta originala a acestui desert.
Ingrediente:
- 250 g smantana (25%);
- 150 g unt;
- 150 g zahar;
- 2 lingurite praf de copt;
- 400 g de faina;
- 300 g visine fara samburi;
- 500 g smantana pentru crema;
- 150 g zahar pntru crema
-100 g de ciocolata.
Mod de preparare:
Cum se prepara aluatul? Intr-un bol bate ouale si zaharul, apoi toarna smantana si amesteca bine. Adauga treptat faina, praful de copt si framanta aluatul. Pune bolul la frigider pentru 30 de minute. Imparte aluatul in 10 parti egale si formeaza bilute din fiecare bucata. Intinde aluatul (25x7 cm), aranjeaza un sir de visine si daca nu sunt suficient de dulci, presara un pic de zahar. Lipeste marginile astfel ca sa formeze un rulou-tub. Pune-le pe tava de copt si coacele in cuptor timp de 25 de minute la temperatura de 180 grade. Intre timp, prepara crema. Amesteca smantana cu zaharul, pana se obtine o crema groasa si spumoasa. Pe un platou, aranjeaza trubuletele in forma unei piramide si unge fiecare strat cu multa crema. Pune tortul la rece pentru 5 ore sau peste noapte.
La final, presara multa ciocolata rasa si savureaza gustul desertului.
Surse foto: Google.com; Facebook.com