23.04.2021
Cum prepari maioneza de post? E absolut delicioasa si pufoasa

Maioneza de post este unul dintre acele produse pe care le poti inlocui fara sa fie nevoie sa renunti la retetele care-ti plac. Nu ai nevoie de ou pentru a te bucura de maioneza.

Ingrediente:

- cana de ulei de floarea soarelui;

- 1/2 cana de lapte de soia neindulcit;

- 2 lingurite de otet de mere;

- sare de mare dupa gust.

Mod de preparare:

Laptele de soia are o consistenta similara cu cea a laptelui de vaca, ceea ce poate inlocui perfect ouale din compozitia retetelor clasice. In cazul uleiului, poti opta pentru orice tip. Este foarte important ca laptele si uleiul sa fie la aceeasi temperatura, pentru ca in felul acesta, maioneza va fi mai usor de realizat. Poti folosi cele doua ingrediente la temperatura camerei. Pentru a amesteca ingredientele, vei avea nevoie de un blender vertical si, tot ce trebuie sa faci este sa combini toate ingredientele, cu exceptia uleiului, in paharul de blender si sa amesteci timp de 5 secunde pana obtii o pasta. Mai apoi, adauga uleiul trepatat in timp ce blenderul continua sa functioneze, pana ajungi la consistenta dorita. Gusta maioneza si adauga mai multa sare daca este nevoie. In cazul in care compozitia este prea groasa, mai adauga lapte de soia, iar daca este prea subtire, apoasa, mai adauga ulei. Continua sa o treci prin blender pana obtii consistenta dorita. De asemenea, otetul de mere mai poate fi inlocuit cu sucul de lamaie.

Serveste cu placere!

Citeste si :  Top 10 alimente bogate in zinc. Beneficiile acestui mineral asupra sistemului imunitar

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie