07.06.2021
Cum faci prajitura cu ulei de masline si portocala. Este preferata vedetelor internationale

Cine s-ar fi gandit ca o prajitura cu ulei de masline poate face furori in randul vedetelor? Kylie Jenner, Kim Kardashian, Shay Mitchell, Kourtney Kardashian sau Phoebe Tonkin sunt doar o parte dintre numele cunoscute care au incercat aceasta prajitura, extrem de populara in strainatate.

Daca esti obisnuit sa adaugi unt in prajituri, afla ca si uleiul de masline este un ingredient exceptional. De fapt, prajitura din ulei de masline poate fi pastrata pentru mai mult timp la temperatura camerei, fata de un tort facut din unt, iar lipsa cremelor din compozitie o transforma intr-un desert ideal pentru persoanele care se afla la dieta. De asemenea, poti inlocui zaharul cu indulcitori de buna calitate, iar in locul fainei traditionale poti pune faina de migdale. Banana bread si painea coapta au facut senzatie pe retetele de socializare, la inceputul pandemiei, dar se pare ca acum noul trend in materie de dulciuri este reprezentat de aceasta prajitura. Daca ai la indemana ingrediente de buna calitate, poti incerca si tu acest preparat.

Ingrediente:

- 125 ml de ulei de masline extravirgin (de calitate buna);

- 200 ml lapte de migdale sau de vaca;

- 120 g de zahar;

- 1 cana de faina (poti folosi orice tip de faina);

- 3 oua;

- 3 linguri suc de portocala;

- 1 lingurita praf de copt;

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;

- 1 lingurita sare;

- 3 linguri amaretto sau alt lichior;

- 2 lingurite vanilie;

- zahar vanilat pentru decor.

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade. Unge tava pentru prajitura cu ulei si asaza pe suprafata ei hartia de copt. Intr-un bol bate bine ouale cu praful de sare si adauga uleiul de masline, laptele, zaharul (sau indulcitorii), vanilia, portocala si lichiorul. Separat, intr-un castron, cerne faina si adauga praful de copt impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Amesteca bine, apoi incorporeaza treptat faina peste mixul de ulei de masline. Pune toata compozitia in tava si las-o la cuptor aproximativ 50 de minute. Cand prajitura este gata si s-a racit, presara peste ea zahar vanilat. O poti orna cu portocala taiata felii sau dupa bunul plac. 

Pofta buna!

Citeste si :  Cum sa combini corect fructele pentru a obtine salate delicioase
Articole din aceeasi categorie