Ingrediente necesare:
- 500 grame de faina de grau;
- 1 lingura de seminte de susan;
- 1 lingura de seminte de mac;
- 1 plic de drojdie uscata;
- 1 lingurita de sare;
- 300 ml apa calduta;
- 2 linguri de ulei de masline;
- 1 lingura de miere.
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, adauga faina, semintele, drojdia si sarea. Intr-o cana mare, amesteca apa calduta, uleiul si mierea. Toarna lichidele in amestecul uscat, mixand constant, pentru a obtine un aluat moale. In cazul in care aluatul inca este lipicios la atingere, pune putin mai multa faina. Presara cu faina o suprafata neteda si framanta bine aluatul pe aceasta, timp de aproximativ 5 minute sau pana cand acesta nu se mai simte lipicios. In continuare, mai adauga putina faina daca este nevoie. Unge cu ulei o tava de paine, pune aluatul si aranjeaza-l in mod uniform. Acopera-l cu un prosop curat de bucatarie si lasa-l sa creasca timp de o ora sau pana cand da inapoi atunci cand apesi cu degetul. Incalzeste cuptorul la 200 grade. Fa 8 crestaturi in partea de sus a painii, periaz-o cu putina apa si presara deasupra seminte de mac si susan. Da painea la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand painea creste si devine aramie. Scoate din cuptor si din tava, lasa sa se raceasca si nu ezita sa o mananci cu multa placere.
Pofta mare!
Sursa foto: Google.com