Ingrediente:
- 1/2 cana faina;
- 6 oua;
- 1/2 cana lapte;
- 50 grame unt topit.
Pentru clatite si sirop:
- 3 linguri unt;
- 3/4 cana zahar;
- 4-5 felii de portocala.
Mod preparare:
Amesteca faina cu ouale, laptele si untul topit, omogenizandu-le.
Topeste o lingura de unt intr-o tigaie la foc mic si toarna cam un sfert din aluat. Gateste 2 minute pe-o parte si inca 1 minut pe cealalta parte. Procedeaza la fel cu untul si aluatul ramas. Caramelizeaza zaharul intr-o tigaie. Gateste feliile de portocala in caramel cam un minut, apoi scoate-le deoparte. Adauga in tigaie untul ramas (2 linguri) si amesteca pana cand se topeste. Impatureste clatitele de doua ori, asaza-le in tigaie, apoi acopera-le cu sirop. Adauga feliile de portocala si presara cu zahar pudra.
Pofta buna!