11.08.2020
Crepes Suzette - exceptionalele clatite frantuzesti

Daca vrei sa-i uimesti pe cei dragi cu un desert deosebit, aceasta reteta iti va fi de mare ajutor. Clatitele frantuzesti sunt speciale, pregatite intr-un sirop de caramel si unt, alaturi de cateva felii de portocala. Bucataria frantuzeasca, poate fi si la tine acasa.

Ingrediente:

- 1/2 cana faina;

- 6 oua;

- 1/2 cana lapte;

- 50 grame unt topit.

Pentru clatite si sirop:

- 3 linguri unt;

- 3/4 cana zahar;

- 4-5 felii de portocala.

Mod preparare:

Amesteca faina cu ouale, laptele si untul topit, omogenizandu-le.

Topeste o lingura de unt intr-o tigaie la foc mic si toarna cam un sfert din aluat. Gateste 2 minute pe-o parte si inca 1 minut pe cealalta parte. Procedeaza la fel cu untul si aluatul ramas. Caramelizeaza zaharul intr-o tigaie. Gateste feliile de portocala in caramel cam un minut, apoi scoate-le deoparte. Adauga in tigaie untul ramas (2 linguri) si amesteca pana cand se topeste. Impatureste clatitele de doua ori, asaza-le in tigaie, apoi acopera-le cu sirop. Adauga feliile de portocala si presara cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Citeste si :  Cu multa miere si nuci. Gateste cele mai delicioase clatite cu dovleac

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie