Ingrediente:
1 kg aripioare de pui;
ulei vegetal, pentru uns;
sare;
piper.

Prajitura rasturnata cu caise. Desert de vara aromat
Pentru glazura:
1 lingurita usturoi pudra;
1 lingurita chili pudra;
1 lingura ketchup;
1 lingura sos de soia;
2 linguri zeama de lamaie;
1 lingurita ghimbir ras;
40 g zahar brun sau miere;
2 linguri apa.
Mod de preparare:
Inlaturi varfurile aripioarelor, apoi le speli si le lasi la scurs. Le ungi cu ulei, le asezonezi cu sare si piper dupa gust si le transferi intr-o tava cu hartie de copt. Dai tava la cuptorul preincalzit la 190 °C, 35-40 de minute, pana s-au rumenit.

Intre timp, pui toate ingredientele pentru glazura intr-o cratita si, dupa ce amestecul da in clocot, reduci focul la minimum si fierbi 8-10 minute, pana se ingroasa. Dai cratita deoparte. Ungi aripioarele cu sos si mai lasi tava la cuptor inca 5 minute. Servesti aripioarele de pui calde, cu garnitura preferata, si le decorezi dupa imaginatie.