12.03.2020
Alinta-ti poftele cu o ciorba de fasole cu ciolan afumat si morcovi

O reteta ardeleneasca, foarte raspandita si consistenta care se serveste cu smantana si ceapa rosie frecata cu sare si otet.

Ingrediente:
- 600 g conserva fasole alba;
- 500 g morcovi tineri;
- 700 g ciolan afumat;
- 3 cani suc de rosii;
- 5 linguri bulion;
- 3 cepe albe;
- 2 buc pastarnac;
- 4 fire ceapa verde;
- 1 legatura patrunjel;
- 1 legatura marar;
- 3 linguri ulei de floarea soarelui;
- 2 crengute rozmarin;
- 1 lingurita cimbrisor uscat;
- sare si piper.

Mod de preprare:
Pune la fiert ciolanul afumat intr-o oala cu apa si fierbe-l pana cand cade carnea de pe os. Toaca ceapa alba marunt, pastarnacul cubulete si pune-le la fiert intr-o cratita cu putin ulei de floarea soarelui. Adauga si ciolanul fiert in cratita cu legume, pune morcovii taiati si fasolele boabe. Lasa aproximaiv 20 de minute sa se imbine gusturile, apoi adauga bulionul, sosul de rosii si condimenteaza cu cimbru uscat, rozmarin, patrunjel, marar tocat, sare si piper dupa gust.
Serveste ciorba cu multa placere alaturi de un ardei iute. Pota buna!
Citeste si: O reteta usoara a celui mai gustos bors cu perisoare
Sursa foto: Google.com
 
Articole din aceeasi categorie