Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 50 g carne tocata;
- 1 ou;
- 4 linguri orez;
- 1 morcov;
- 1 ceapa medie;
- 1 felie radacina de telina;
- 1 ardei gras;
- 1 lingura de ulei;
- 1 litru bors de tarate;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1 pahar de smantana;
- sare.
Mod de preparare:
Intr-o oala pune la fiert ceapa maruntita, morcovul, telina data prin razatoare si ardeiul taiat cubulete in 3 litri de apa cu sare si o lingura de ulei. Amesteca carnea pentru perisoare cu ou, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel si 2 linguri de orez. Formeaza perisoarele din amestecul obtinut si pune-le la fiert in oala cu legume. Pune restul de orez iar dupa 10 minute toarna borsul acru si lasa sa fiarba. Cand perisoarele sunt gata, drege cu smantana si lasa sa dea totul intr-un clocot.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com