Pentru aluat:
- 3 oua;
- 100 grame zahar brun;
- 75 ml ulei;
- 75 grame nuca;
- 100 ml sirop de artar;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita scortisoara;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 lingurita nucsoara;
- 1 lingurita ghimbir;
- sare;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 400 grame faina;
- 3 mere, tocate cubulete.
Pentru glazura:
- 150 grame zahar pudra;
- 2 linguri smantana;
- 2 linguri crema de branza;
- 1 lingura apa;
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Mixeaza mai intai ouale cu zaharul brun intr-un bol mare. Adauga treptat restul de ingrediente pentru aluat si amesteca cu mixerul pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda de chec cu gaura in mijloc. Da checul la cuptor pentru 60 de minute, la 180 de grade. Adauga ingredientele pentru glazura intr-un bol mare si mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena. Scoate checul din cuptor, lasa-l sa se raceasca si toarna glazura peste el.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com