04.01.2021
Un plus de atmosfera frumoasa! Cum este corect sa aranjezi masa de Craciun

In aceste zile inainte de Craciun, fiecare gospodina se gandeste la masa de sarbatoare, la cum o va aranja astfel incat familia si musafirii sa fie impresionati si sa-si aminteasca cu drag de aceste momente.

Masa de Craciun ar trebui sa arate festiv si special, impresionant si cald in acelasi timp, pentru a imbina bucuria sarbatorilor cu cea de a strange in jurul mesei familia si prietenii. De aceea ar trebui sa folosesti ornamente specifice Craciunului pentru a decora masa si meniu adaptat Craciunului. Nu uita insa sa incerci sa impaci cat mai multe gusturi si preferinte, mai ales daca stii ca printre invitati ai si persoane care mananca dietetic sau vegetarian.

Cum decorezi masa de Craciun

Pentru a decora masa de Craciun, poti sa apelezi la varianta cumpararii ornamentelor din comert sau sa le confectionezi acasa. Pentru ca masa sa arate cat mai atragator, ai putea folosi lumanari, asezate in sfesnice de sarbatoare, invelite sau personalizate, ghirlande de brad, fata de masa alba eleganta sau in combinatie cu teme si simboluri de Craciun, servetele desenate cu desene caracteristice perioadei sau servete elegante, colorate. Culorile predominante pentru masa de Craciun ar trebui sa fie rosul, auriul sau argintiul, verdele, in combinatii placute pentru ochi si care sa denote atmosfera de sarbatoare. Cel mai bine ar fi ca in centrul mesei sa existe un aranjament specific de Craciun, cu brad, Mos Craciun sau alte figuri reprezentative pentru aceasta sarbatoare, ori pur si simplu cu lumanari. In cazul in care folosesti un aranjament de brad sau vasc, il poti insoti, din loc in loc, cu lumanarele asezate pe mici platouase, inconjurate de diverse fructe colorate sau sfesnice cu mai multe lumanari.

Farfuriile ar trebui sa aiba si ele motive specifice acestei ocazii, iar deasupra ai putea incerca sa asezi cate un mic cadou, pentru fiecare invitat, care poate fi o prajiturica, un mic ornament de Craciun sau poate o bomboana. Daca vei avea o masa mare, cu multi invitati, locurile acestora ar putea fi marcate cu carti de vizita personalizate cu simboluri ale acestei sarbatori.

Poti folosi pentru ornarea mesei si crengute de vasc, bucatele de staniol, mici globulete, feriga, fructe mici colorate sau mandarine. De asemenea, pe masa ar putea fi puse si fructiere, cu banane, mere, portocale, struguri, mandarine, kiwi, care ar putea aduce nu doar un aspect estetic, ci si posibilitatea pentru invitati de a gusta din ele inainte de a aduce mancarea.

Cum alegi meniul pentru masa de Craciun

In ce priveste meniul, cel mai bine ar fi ca acesta sa fie cat mai diversificat, astfel incat oricine sa poata alege ceva pe propriul plac, fie ca tine sau nu o anume dieta. Astfel, pe langa traditionalele sarmale de porc ar trebui sa existe si sarmalute cu carne de pui, cat mai dietetice, iar pe langa carnati, toba, olivie sau racituri ar trebui sa existe si salate si alte feluri de mancare dietetice. Nici la capitolul dulciuri nu ar trebui sa se simta vreun lips, toate acestea fiind insotite de vinuri albe si rosii, in functie de tipurile de mancare servite. Platourile cu mancare ar putea contine si peste si fructe de mare, dar si carne de curcan sau pui, care mai mult ca sigur ii vor incanta pe invitati. 

Citeste si :  De ce mancam mai mult iarna? Iata ce ar trebui sa faci pentru a nu adauga kilogramele in plus

Sursa foto: Google.com

 

Articole din aceeasi categorie