19.09.2022
Un fost bucatar al Casei Regale britanice dezvaluie reteta preferata de omleta a reginei Elisabeta a II-a

Un nutritionist australian a dezvaluit reteta preferata de omleta a Reginei Elisabeta a II-a, precum si cele doua ingrediente "neobisnuite" pe care bucatarul regal le adauga pentru a da savoare - nucsoara si coaja de lamaie.

Lee Holmes, bucatar holistic se afla in prezent in Marea Britanie, unde petrece timp cu cei indurerati dupa moartea reginei Elisabera a II-a, ce a avut loc la 8 septembrie, la varsta de 96 de ani.

Cu ocazia acestui neveniment nefericit, ea a impartasit o copie a retetei preferate de oua a reginei, care i-a inmanata de un prieten apropiat si fost bucatar regal. 

Cu cativa ani in urma, una dintre prietenele mele minunate a avut norocul de a fi bucatarul reginei si mi-a impartasit o reteta pentru omleta ei preferata", a scris ea pe site-ul sau.

Potrivit retetei, ingredientele pentru doua portii sunt: 3 oua organice, 1 lingura de lapte, sare de mare, dupa gust, 1 lingura de unt sau ulei de masline extravirgin, 1 lingurita de coaja de lamaie rasa fin, un varf de cutit de nucsoara macinata, piper negru proaspat, dupa gust, arpagic taiat marunt pentru a decor (optional).

Pasii de preparare a retetei sunt simpli:

Se bat ouale si laptele intr-un castron pana se combina bine. Adaugati sare dupa gust.

Se incalzeste untul sau uleiul de masline intr-o tigaie mica la foc mic-mediu. Adaugati ouale si amestecati incet in jurul tigaii cu o spatula pentru a nu se lipi de fund.

Chiar inainte ca acestea sa inceapa sa se inchege, adaugati coaja de lamaie, nucsoara si un putina sare, daca doriti, si amestecati.

Se servesc imediat, garnisite cu piper si arpagic la alegere.

"Reginei ii placea uneori sa isi inceapa ziua cu un mic dejun plin de proteine, iar aceste reteta de omleta a fost adaptata la modul in care ii placea in mod deosebit".

Articole din aceeasi categorie