03.03.2021
Un avocado de 100 de grame, echivalentul caloric al unei bucati de carne. Cum trebuie sa il consumi

Avocado este un fruct plin de grasime, care poate sa inlocuiasca grasimea din carne ori din branza.

Substanta grasa determina sistemul imunitar sa aiba reactii echilibrate.

Grasimile de calitate sunt esentiale pentru sistemul imunitar uman. De aceea, nucile, uleiul presat la rece, avocado - sunt alimente indispensabile pentru protectia imunitara. Grasimile poli-nesaturate intra in fiecare celula umana. Sunt cele care fac preventie activa impotriva atero-sclerozei. Nu pot fi produse de organismul uman. Si trebuie luate din alimentatie.

Dar vorbim despre concentrate calorice. Iata precautiile in privinta fructului avocado:

Dr. Laura Ene, medic primar diabet si nutritie: „Un avocado de 100-150 de grame este echivalentul din punct de vedere caloric cu o bucata de carne de 100-150 de grame, deci nu trebuie consumat fara limite.”

Cel mult 150 de grame pe zi! Avocado trebuie sa inlocuiasca portia de carne ori de branza de la acea masa.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet si nutritie: „Avocado nu ar trebui consumat cu carne pentru ca e foarte caloric, ar trebuie consumat cu legume din plin, legume care sa dea acea satietate cu putine calorii.”

Senzatia de satietate apare din volum. Odata ce stomacul primeste suficient volum, va da semnal creierului sa apara senzatia de plin.

Cea mai buna metoda de a slabi ori de va mentine normo-ponderali este sa mancati multe legume la o masa. Contin peste 90% apa si au volum mare, asa ca senzatia de pre-plin apare cu foarte putine calorii.

Toate uleiurile, desi esentiale pentu sanatate, sunt concentrate calorice. Fie ca mancati acovado, nuci, ori ulei presat la rece, cantitatile ar trebuie sa fie mici.

In privinta uleiurilor neprocesate, o singura lingura contine 100 de kilocalorii si nu da deloc senzatia de satietate, dar ingrasa. Asa ca si acesta se consuma cu portia. In salata, cel mult o lingura de ulei. E cantitatea care nu ingrasa si ajuta tot sistemul imunitar.

Conf. dr. Nicoleta Chira, Facultate de Chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti: „Uleiurile nesaturate au valoare crescuta. E bine sa fie un ulei brut, presat la rece.”

Copiii au cea mai mare nevoie ca in meniul lor sa existe ulei presat la rece, peste gras, avocado si nuci.

Citeste si :  Pasta de avocado cu usturoi, gata in 5 minute
Articole din aceeasi categorie