Pateurile vegetale
Au un continut ridicat de E-uri si produse sintetice, deoarece au rolul de a imita gustul, mirosul si culoarea alimentelor din proteina animala. Totodata, sunt bogate din punct de vedere caloric, iar consumate excesiv duc la cresterea in greutate.
Produsele de soia
In aceasta perioada creste consumul produselor din soia, care nu sunt tocmai benefice, asta daca nu vrem sa pierdem lupta cu greutatea. Totodata, sunt nocive pentru sanatate, deoarece sunt bogate in fitoestrogeni care cresc riscul cancerelor din sfera genitala si riscul de cancer mamar.
Ce fructe trebuie sa consumi pe timpul rece a anului, pentru a evita gripa si raceala
Cascavalul de post
Contine multi E-uri, grasimi hidrogenate si coloranti alimentari care dauneaza organismului nostru. Ba mai mult, este hipercaloric.
Crenvustii de post
Au in compozitie coloranti alimentari si E-uri, iar asta pentru a le pastra aroma si prospetimea cat mai mult. Totodata, sunt bogati caloric, iar consumati in exces contribuie la cresterea in greutate.
Gemurile si dulceturile
Pofta de dulce poate fi mai pregnanta in aceasta perioada. De multe ori, consumam compulsiv paine cu gem. Gemurile sunt o alta forma de procesare a fructelor din comert. Gemurile si dulceturile concentrate au o cantitate mare de zahar, arome si conservanti chimici si favorizeaza cresterea in greutate.
Salamul de post
Este un alt preparat tratat termic. Aceste produse contin aditivi si ne aduc kilograme in plus.
Cartofii
De asemenea, in aceasta perioada creste consumul de cartofi, bogati in carbohidrati. Recomand moderatie in ceea ce priveste consumul. Daca ii dorim totusi in meniu, ar fi bine sa ii mancam la pranz.
Orezul si pastele
Aceste produse sunt cunoscute pentru faptul ca pot face consumatorul sa adauge cateva kilograme in plus.
Cafeaua bauta dimineata este de si mai mare folos decat stiati
Margarina
Este o sursa importanta de acizi grasi trans, novice pentru organism. Din cauza procesului de fabricare, margarina are o structura identica cu cea a plasticului, iar pentru gust este imbogatita cu diversi coloranti si aromatizanti, devenind unul dintre cele mai toxice alimente inventate vreodata, cu risc cancerigen.
Produsele de post sunt hiperprocesate, pline de chimicale, hipercalorice, lipsite de nutrienti, iar atunci cand sunt consumate in exces favorizeaza cresterea in greutate.