Frunzele de menta sunt folosite in numeroase culturi, cu precadere in India, Orientul Mijlociu si mare parte din Europa, ca urmare a aromei sale dulci racoritoare, care o face atat de dorita si apreciata in salatele si bauturile de vara, in supe, sosuri si inghetate, pentru a da acel flash de cool de care avem atata nevoie cand soarele arzator ne incinge temeperatura corpului.
Menta este excelenta pentru organism, mai ales pentru ca are un efect calmant asupra sistemului digestiv, actioneaza ca un pansament gastric si calmeaza durerile abdominale, iar ceaiul din frunze de menta este excelent in reducerea simptomelor de colon iritabil, in detoxifiere si curatarea pielii, mai ales in cazurile de acnee.
De asemenea, senzatia racoritoare a mentei pe piele poate preveni iritatiile, la nivel intern poate purifica sangele si incorporata in paste de dinti si apa de gura poate ajuta la albirea naturala a dintilor si elimina halitoza (respiratia neplacuta). Menta stimuleaza digestia si contine unul dintre cele mai valoroase uleiuri esentiale. Un ceai de menta este optiunea potrivita pentru orice zi de vara. Dar, pentru ca poate avea drept efect constipatia, folositi un truc.
Menta se foloseste in limonada din apa plata, suc de fructe si miere, in orice anotimp. Este vorba despre produsul uscat sau proaspat. Iar limonada sau ceaiul din menta proaspata ar trebui folosite in toate calatoriile.
Menta proaspata sau uscata se pune inclusiv in preparatele de carne rosie. Are efecte dovedite in special alaturi de carne de vita sau de oaie. Se foloseste foarte mult in bucataria arabeasca tocmai pentru ca acolo este cald si carnea trebuie sa fie mai usor de digerat
Tu cum folosesti aceasta planta?