01.06.2021
Motive pentru care este bine sa mananci cirese. Iata beneficiile fructelor lunii iunie

In clasamentul celor mai atragatoare fructe, ciresele sunt, cu siguranta, in top. Potrivit specialistilor, acestea au numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Pe langa vitaminele si antioxidantii de care dispun ciresele, au efecte benefice asupra vaselor sangvine, a muschilor si sunt folosite ca metoda naturala de a indepartare a ridurilor.

1. Ciresele sunt sursa naturala de melatonina, un hormon care ajuta la reglarea calitatii somnului. In timp ce suplimentele de melatonina din comert au, de obicei, efecte secundare (dureri de cap, greata, vise ciudate si ameteala), ciresele sunt un aliment natural. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care au atacuri de cord tind sa aiba un nivel scazut de melatonina, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cirese.

2. Un compus prezent in cirese - polifenolul, s-a dovedit a fi benefic in procesul de prevenire a formarii de cheaguri de sange. In plus, antocianina, de asemenea, prezenta in cirese, protejeaza vasele de sange de stresul oxidativ, ceea ce implica faptul ca ciresele pot ajuta la prevenirea formarii de placa arteriala.

3. Aceiasi compusi mentionati mai sus - melatonina, polifenolii si antocianinele au dovedit efecte benefice asupra functiilor cerebrale. Toate trei protejeaza celulele creierului de stresul oxidativ si pot juca un rol in prevenirea diferitelor forme de dementa.

4. Consumul de cirese poate fi de mare folos atletilor sa scape de durerea post-antrenament, care apare la muschi, ceea ce poate rezulta in mai multe zile de antrenament si mai putin timp destinat refacerii. Efectul a fost demonstrat atat in ceea ce priveste alergatul pe distanta lunga, cat si antrenamentul de forta.

5. Antocianinele din cirese au dovedit un efect de diminuare a celulelor canceroase si de stimulare a distrugerii acestora. Mai specific, rezultatele au demonstrat ca reduc ritmul de crestere a celulelor de cancer la colon.

6. Ciresele se afla pe lista dietei anti-imbatranire, asa ca ele merita sa fie incluse in alimentatie, ca metoda naturala de a indeparta ridurile si alte semne ale trecerii timpului. Fiind foarte bogate in antioxidanti, ciresele lupta contra radicalilor liberi ce actioneaza asupra procesului de imbatranire.

7. Bogate in vitaminele din complexul B, fibre si vitamina C, ciresele ajuta metabolismul, determinandu-ne sa mancam mai putin si sa ne simtim energici mai mult timp. Totusi trebuie sa fim atenti la portii, intrucat o mare parte a caloriilor din cirese provin din zaharuri.

 

Citeste si :  Beneficiile usturoiului verde pentru inima, ficat si articulatii

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie