28.01.2021
Mango - ideal pentru piele, par si vedere! Iata cinci motive pentru care ar trebui sa-l consumi

Delicios de la mama natura, fructul mango este o minune in adevaratul sens al cuvantului atunci cand vorbim de diete. Nu este de mirare ca acest fruct tropical a fost inzestrat cu atat de multe beneficii pentru sanatatea noastra, chiar daca are un continut mare de zahar (175g de mango contin 25 de grame de carbohidrati si 100 de calorii). Iata cinci beneficii pe care mango le are pentru sanatate.

Imbunatateste nivelul glicemiei

Poate surprinde acest aspect, avand in vedere continutul ridicat de zahar, dar aceasta a fost concluzia unui studiu pilot al Universitatii Oklahoma. Timp de 12 saptamani, 20 de barbati obezi si femei au mancat 10 grame de pulpa de mango macinata si congelata (echivalentul unei jumatati de mango proaspat), in fiecare zi. La sfarsitul studiului, participantii aveau un nivel scazut al glicemiei comparativ cu rezultatul de la inceputul experimentului. Cercetatorii cred ca acest lucru este posibil datorita componentelor fructului, inclusiv a antioxidantilor.

Poate oferi protectie impotriva cancerului

Acest fruct tropical contine diferite tipuri de polifenoli. Acesti compusi contin antioxidanti activi care protejeaza celulele de deteteriorarile ADN care pot duce la boli degenerative, inclusiv diabet de tip 2 si cancer. Cercetarile realizate pe animale arata ca antioxidantii pe care fructul mango ii contine impiedica cresterea celulelor de cancer de san.

Accelereaza sistemul imunitar

175 de grame de mango ofera o patrime din necesarul zilnic de vitamina A, un nutrient esential pentru o functionare corespunzatoare a sistemului imunitar, inclusiv pentru productia si activitatea celulelor albe din sange. Lipsa de vitamina A este asociata expunerii riscului de aparitie a infectiilor.

Mango, ideal pentru piele si par

Vitamina A care se regaseste in mangp este esentiala si pentru dezvoltarea si mentinerea mai multor tipuri de tesuturi epiteliale, inclusiv piele, par si glande sebacee. Glandele sebacee, care sunt atasate foliculilor de par, ajuta la mentinerea hidratarii si sanatatii firului de par. In urma cercetarilor realizate pe animale, deficitul de vitamina A a fost asociat caderii parului. 175 de grame de mango ofera 75% din necesarul zilnic de vitamina C, nutrient necesar pentru productia de colagen, un tip de tesut care ofera pielii elasticitate si ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor si a aspectului lasat.

Este foarte bun pentru vedere

Antioxidanţi precum luteină şi zeaxantină care se regăsesc în mango ajută vederea în diferite moduri. Cei doi compuşi naturali, care protejează retina şi pupila, scad disconfortul de la lumină, îmbunătăţesc contrastul vizual şi reduc timpul de care ochiul are nevoie pentru a-şi reveni de la stresul produs de lumina puternică. Acest duo protejează ochiul de razele ultraviolete şi încetinesc sau luptă împotriva progresiei cataractei şi a degenerării maculare.

Citeste si :  Zilele parca sunt mai frumoase atunci cand te rasfeti cu un desert. Incearca mousse cu mango si fistic
Articole din aceeasi categorie