04.05.2021
Laptele de capra - leac pentru mai multe boli

Laptele de capra este cel mai des consumat tip de lapte de capra din lume. De fapt, intre 65% si 72% din toate lactatele consumate la nivel mondial sunt lapte de capra. Acest lucru se datoreaza partial usurintei de a creste capre, spre deosebire de vaci, in tarile in curs de dezvoltare, unde laptele de capra este o sursa importanta de calorii, proteine si grasimi. In multe tari, oamenii isi exprima preferinta pentru laptele de capra in detrimentul celui de vaca.

Laptele de capra este mai gros si mai cremos decat laptele de vaca sau laptele vegetal, iar laptele de capra are mai multe substante nutritive care pot oferi beneficii pentru sanatate. De exemplu:

Mai usor de digerat;

Risc mai mic de alergii la lapte;

O mai buna sanatate a inimii;

Daca va ganditi sa beti lapte de capra, este important sa intelegeti beneficiile pe care le poate oferi.

Laptele de capra este o sursa excelenta de:

Proteine;

Calciu;

Potasiu;

Fosfor;

Magneziu.

Laptele de capra este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina A. Studiile arata ca un consum suficient de vitamina A poate contribui la reducerea riscului de cataracta, a anumitor forme de cancer si chiar ii ajuta pe copii sa lupte impotriva rujeolei.

Potentiale beneficii pentru sanatate ale laptelui de capra

Laptele de capra nu este doar o bautura de specialitate. In functie de stilul tau de viata, laptele de capra poate fi o alegere mai buna decat laptele de vaca sau cel vegetal, deoarece ofera o serie de avantaje:

Bogat in proteine digerabile

In comparatie cu laptele de vaca standard, laptele de soia sau laptele de nuci, laptele de capra are mai multe proteine pe portie. Si, proteinele din laptele de capra par a fi mai digerabile, ceea ce inseamna ca organismul dumneavoastra le poate folosi mai usor. Laptele de capra contine, de asemenea, semnificativ mai multe proteine decat laptele de migdale sau laptele de orez.

Nu poate provoca alergii la lapte

Unele persoane cu alergii la laptele de vaca pot descoperi ca laptele de capra nu le declanseaza alergiile. Un studiu a constatat ca aproximativ unul din patru copii care erau alergici la laptele de vaca nu erau alergici la laptele de capra. Daca aveti o alergie la lactate, puteti cere medicului dumneavoastra sa va testeze daca puteti tolera in siguranta laptele de capra. Daca stiti ca aveti o alergie la lactate, nu ar trebui sa consumati lapte de capra fara sa va intrebati medicul.

Gestionarea nivelului de colesterol

Laptele de capra poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol la persoanele cu colesterol ridicat in sange. Studiile au aratat ca laptele de capra poate ajuta la reducerea colesterolului din artere si din vezica biliara. Acest lucru poate ajuta persoanele cu niveluri ridicate de colesterol sa isi controleze mai usor colesterolul.

Riscurile potentiale ale laptelui de capra

Laptele de capra nu este o bautura perfecta, bineinteles. Are unele calitati care l-ar putea face o optiune mai rea decat laptele de vaca sau cel vegetal pentru unele persoane. Intelegerea beneficiilor si dezavantajelor laptelui de capra va poate ajuta sa luati decizia corecta pentru sanatatea dumneavoastra.

Nu este lipsit de lactoza

Daca sunteti intolerant la lactoza, laptele de capra nu este pentru dumneavoastra. Laptele de capra contine in continuare lactoza, la fel ca si laptele de vaca. Unele persoane considera ca laptele de capra este usor mai usor de digerat decat cel de vaca, dar acest lucru este foarte individual. Daca aveti intoleranta la lactoza, cel mai sigur este sa va limitati la laptele vegetal care este garantat ca nu contine lactoza.

Mai multe calorii decat laptele de vaca sau cel vegetal

Laptele de capra are mai multe calorii pe portie decat orice alt tip de lapte. Consumul a prea multe calorii poate duce la cresterea in greutate. Daca va straduiti sa reduceti caloriile, puteti consuma lapte de capra in cantitati mai mici decat laptele de vaca sau cel vegetal.

Citeste si :  Un tort mai inalt decat Filip Kirkorov la aniversarea lui! Interpretul a fost sculptat din ciocolata - VIDEO

Sursa foto: Pexels.com

Articole din aceeasi categorie