Pastele constituie o importanta sursa de carbohidrati, proteine vegetale, vitamine (B,E), minerale si fibre, totodata, contin putine grasimi. Carbohidratii sunt o excelenta sursa de energie, fiind digerati mai lent, ajuta la mentinerea unui nivel constant de glucoza in sange si amana senzatia de foame.
Pe langa toate aceste proprieteti, pastele pot fi pregatite in orice mod doresti tu, important este sa le alegi correct:
- Pastele de calitate au suprafata neteda, culoarea uniforma, crem-aurie (nu alba sau galben-aprins). Ele pot contine incluziuni in forma de puncte inchise la culoare, care sunt ramasite de invelis al bobului.
- Pastele deschise la culoare, cu suprafata grunjoasa si cu incluziuni albe, sunt preparate din faina alba si colorate artificial in galben.
Cuvantul paste provine din latinescul „pasta” si are semnificatia de „aluat”. Astazi, in intreaga lume sunt produse peste 600 de tipuri de paste, iar bucataria italiana este cea mai asociata cu acest tip de mancare. Se spune ca, in medie, un italian mananca 23 de kilograme de paste pe an, cele mai bune fiind considerate pastele gatite „al dente”.
Sursa foto: Google.com