01.03.2021
E cea mai veche cafenea din lume! Iata care sunt personajele celebre care i-au trecut pragul in cei 300 de ani de existenta

Caffe Florian din Venetia, Italia, este cea mai veche cafenea din lume, are peste 300 de ani. Aceasta este situata in zona arcadelor din Piazza S. Marco si  isi deserveste vizitatorii, localnici sau turisti, de trei secole.  Localul a fost deschis in 29 decembrie 1720. Initial, a fost cunoscut ca Alla Venezia Trionfante. Numele i-a fost schimbat ulterior dupa cel al proprietarului Floriano Francesconi.

Caffe Florian functioneaza de atunci fara intrerupere. De-a lungul secolelor, personaje celebre i-au trecut pragul: Casanova, Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Charlie Chaplin si Andy Warhol. De asemenea, sute de politicieni si celebritati ale zilelor noastre.  

Saloanele cafenelei au fost decorate de artisti importanti ai secolului 19, precum Goldoni. Localul a celebrat aniversarea cu numarul 200 in 1920, inaugurand o noua incapere, in stil art nouveau.

A doua cea mai veche cafenea din Italia se afla la Rome. Caffe Greco a fost deschisa in 1760, la 40 de ani dupa Caffe Florian.

Citeste si :  Stiai ca poti degusta biscuiti si sa primesti bani? Se castiga 44.000 de euro pe an 
Articole din aceeasi categorie