03.06.2021
Dulciurile nu trebuie interzise in totalitate copiilor. Iata care este motivul

Dulciurile nu trebuie sa fie un intrus in alimentatia copiilor. Nu sunt nici metoda de disciplina, nici forma de recompensa. Cu cat copilul va fi mai privat de dulciuri, cu atat tentatia va fi mai mare. Foarte importante in acest sens sunt cumpatarea si priceperea parintilor de a aborda cu tact aceasta pofta de dulce la pici.

Preferinta pentru dulce este innascuta. Oamenii de stiinta sustin ca laptele matern sta la baza acestei preferinte. Dulcele este, asadar, gustul preferat din prima zi de viata si se mentine in top pe durata copilariei si adolescentei.

Nevoia de dulce este normala si indica volumul de energie necesara copiilor. De aceea, dulcele nu trebuie iterzis si eliminat din alimentatia celor mici. Fructele sunt cea mai buna sursa de vitamine si dulce, ele pot fi consumate in orice perioada a zilei. La micul dejun, o bucatica mica de tort sau prajitura nu face rau, ba din contra creeaza picilor dispozitie si voie buna pentru intreaga zi.

De asemenea, ciocolata are foarte multe beneficii, prin continutul bogat de cacao, este un adevarat cardioprotector. Afinitatea pentru gustul dulce trebuie insa gestionata cu grija si masura. Echilibrul este cheia in alimentatia unui copil, in relatia cu el si in general, cu tot ceea ce tine de viata lui.

Din punct de vedere medical, o anumita cantitate de dulciuri nu face rau, ba din contra este binevenita organismului. Orice copil este fericit atunci cand consuma biscuiti sau ciocolate, ofera-i aceasta placere cu grija si masura.

Citeste si :  Pizza cu blat de conopida, fara pic de faina, delicioasa, cu continut redus de carbohidrati - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie