07.05.2021
Despre batoanele cu cereale - gustarea rapida cand esti pe graba

Intr-o lume in care suntem mereu pe fuga, tendinta este de a gasi modalitati prin care sa ne usuram activitatile de zi cu zi, chiar si in ceea ce priveste alimentatia. Solutia ideala in acest caz pare sa fie batonul cu cereale - o gustare perfecta pentru toata familia, conceputa din materii prime simple si cu adaos de diferite fructe sau seminte.

Dincolo de aspectele de marketing prin care rafturile din supermarketuri si magazine specializate atrag, batoanele din cereale sunt concepute pentru a aduce valori nutritive sanatoase, contrar multor altor gustari.

Aceste batoane delicioase sunt alcatuite, in principal, din componente uscate. Ingredientele cele mai utilizate sunt: orez expandat, fulgi de ovaz, orz expandat, seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac, cu adaos de fructe uscate si deshidratate (alune, fistic, migdale, nuci, zmeura, stafide, goji, afine etc.), fulgi de ciocolata. Toate aceste ingrediente trebuie sa fie „legate” intre ele, utilizand miere, produsele putand fi astfel clasificate in functie de temperatura de prelucrare.

Cele mai intrebate si consumate sunt batoanele pe baza de pasta de fructe. Acestea sunt preparate cu un mix de ingrediente, la rece, folosind ca baza pasta de curmale, smochine sau caise, la care se mai pot adauga cocos, fructe uscate granulate si altele. Avantajul producerii acestor batoane este remarcabil, deoarece prelucrarea este rapida, ceea ce presupune ca sunt preparate la rece si nu este necesara racirea inainte de portionare.

Un alt tip de baton cu cerere pe piata este cel proteic. Batoanele proteice contin, de obicei, cel putin 10 grame de proteine, iar restul compozitiei este alcatuita din procente diferite de carbohidrati si lipide (mai ales uleiuri vegetale), dar si saruri minerale, vitamine si creatina.

Insa, ai mare grija la ambalajul acestor produse atunci cand vrei sa le cumperi, citeste cu atentie ingredientele si nu fi pacalit de anumite componente daunatoare.

Citeste si :  Radacina de patrunjel - foarte buna pentru imunitate, dar periculoasa pentru gravide

Sursa foto: Google.com

 

Articole din aceeasi categorie