27.04.2021
Cum se aranjeaza corect masa festiva de Paste. Afla cateva sfaturi utile

In ciuda faptului ca anul acesta este recomandat sa petreci Pastele in familie, o masa elegant aranjata te va aduce in spiritul sarbatorii. Iata cateva idei speciale cum sa aranjezi masa de sarbatoare frumos si cu gust.

Fata de masa poate fi decorata cu motive de Paste, iepurasi sau oua colorate sau simpla, alba, mai ales daca masa este una formala. Important este sa completzi fata de masa cu vesela si tacamuri identice. In dreapta farfuriilor se pun cutitele, iar in stanga furculitele asezate cu dintii in sus.

In privinta aranjarii servetelelor nu exista reguli stricte, iti poti pune imaginatia la incercare pentru a crea un suport inedit pentru tacamuri cu ajutorul servetelelor. Este important ca alegerea acestora sa se faca in functie de ocazie, de modelul fetei de masa si de alte accesorii. Poti opta pentru servetele de culoare rosie, se vor asorta perfect cu orice alte culori.

Paharele, in ordinea marimii lor, se asaza tot in fata farfuriei. Un lucru important de care trebuie sa tii cont este sa nu aduci la masa tacamuri si farfurii de care nu va fi deloc nevoie.

Florile nu trebuie sa lipseasca din niciun aranjament de masa festiv, dar important este sa nu stanjeneasca comunicarea vizuala intre invitati. Lalele albe sunt cele mai potrivite pentru aceasta sarbatoare divina.

Un alt aranjament inedit pe care il poti face de Paste pentru masa de sarbatare este acela cu grau incoltit. Pune grau la incoltit intr-o farfurie mai adanca, cu cateva saptamani inaintea Pastelui, apoi asaza ouale in mijlocul graului. Efectul este de senzatie si va incanta pe fiecare.

Pe langa toate acestea, implinirea si fericirea familiei va face aceasta sarbatoare foarte frumoasa.

Citeste si :  In prima zi din Saptamana Mare, familia Cebotari face frigarui! Katy Black: „Cu baietii la un picnic” - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie