Daca nu-l consumi in cantitati suficiente (4,700 mg/zi), risti sa suferi de oboseala, crampe musculare, ameteli, palpitatii si chiar aritmii. Nivelul potasiului afecteaza, de asemenea, capacitatea organismului de a reglementa tensiunea arteriala si risti sa suferi de tensiune arteriala crescuta in cazul in care organismul tau este deficitar.
Bananele sunt adevarate surse naturale de energie, cu un continut ridicat de potasiu, care creste rezistenta organismului. Cu toate acestea o banana are in jur de 422 de miligrame de potasiu, cam 11% din cantitatea zilnica de care are nevoie un adult. Incearca pe cat de mult posibil sa nu gatesti alimentele bogate in potasiu, ci sa le consumi proaspete. Atunci cand le gatesti se pierde din cantitatea de potasiu.
1. Cartofii dulci - un cartof dulce la cuptor contine 542 mg, 12 % din doza zilnica recomandata de potasiu. Acestia sunt si o sursa excelenta de vitamina A.
2. Dovleac - - cana de dovleac contine 582 mg de potasiu, 12% din necesarul zilnic. Pe langa potasiu, dovleacul mai contine in seminte si fier, fosfor, magneziu si zinc.
3. Fasole neagra - probabil cumperi deja fasole la cutie pentru fibrele si proteinele pe care le ofera, dar stiai ca sunt si o sursa foarte buna de potasiu? O cana de fasole neagra are 739 mg de potasiu, 16% din doza zilnica necesara.
4. Iaurt - Daca vrei o gustare sanatoasa, un iaurt este cea mai buna alegere. Pe langa beneficiile cu care ne-a cucerit deja, iaurtul contine si foarte mult potasiu (579mg la 250g).
5. Pepene rosu - Doar doua felii de pepene rosu iti ofera 641 mg de potasiu, 14% din necesarl zilnic. Acesta este si o sura buna de licopen, un pigement asociat cu reducerea riscului de cancer.