02.06.2021
Cele mai scumpe tipuri de branza din lume. Unul dintre ele costa 600 de dolari pentru doar 450 de grame

Branza poate fi una dintre cele mai decadente mancaruri din lume, perfecta pentru un mic dejun rapid sau pentru un platou de branzeturi de care te poti bucura alaturi de prieteni. Anumite varietati insa nu sunt chiar pentru toate buzunarele.

Dincolo de pretul piperat, cele mai scumpe tipuri de branza din lume sunt disponibile doar in anumite magazine, unele, nici nu exista pe piata consumatorilor obisnuiti.

Cea mai scumpa branza Cheddar e produse de compania Wyke si costa 200 de dolari pentru doar 450 de grame. Sortimentul a fost produs de familia Wyke in Marea Britanie inca din anii 1860 si e maturat timp de 12 luni.

Creata de Laptaria Long Clawson din Leicestershire, Anglia - acest tip de branza e produs doar pentru sarbatori. Costa 400 de dolari pentru doar 450 de grame si e produs folosind aur adevarat.

Cea mai scumpa branza din lume costa 600 de dolari pentru 450 de grame, nu e disponibila cumparatorilor obisnuiti si e produsa din laptele magarului balcanic, care se gaseste doar in Serbia si Muntenegru. Pentru un singur kg de branza Pule sunt necesari 25 de l de lapte.

Citeste si :  Vienezii tin foarte mult la prima masa a zilei. Iata cum arata micul dejun in Austria

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie