03.05.2021
Cele mai scumpe produse alimentare din diferite tari. Iata unde te poti delecta cu supa de 3000$

Pentru unii scump poate sa fie o bucata de paine sau o sticla cu apa pura, insa altii nu se streseaza deloc cand vad pretul unei trufe albe rare. In realitate pe langa trufele legendare, in lume exista o cantitate uriasa de produse alimentare cu adevarat scumpe, pe care nu si le permit la masa nici chiar milionarii. Iti prezentam mai jos unele dintre ele.

Cafeaua Kopi Luwak este cea mai scumpa cafea din lume. Pretul variaza intre 250 si 1200 $ pentru 1 kilogram. Aceasta este cunoscuta datorita prelucrarii sale specifice.

Ciuperci Matsutake sunt niste ciuperci foarte rare din Japonia. Pretul lor este de 600$ pentru 1kg.

Icre de morun (caviar albino belugas)

Acest gen de moruni depun icrele sale de culoare aurie foarte rar, aproximativ o data la 100 ani. 1 kilogram de astfel de icre costa 8500€.

Supa din cuib de randunica

Cuibul acestor pasari este compus practic numai din saliva, fara impuritati sau adaosuri vegetale. E un deliciu al bucatariei chinezesti. Pretul mare se explica prin faptul ca strangerea de cuiburi de randunica e o ocupatie foarte periculoasa, caci pasarile isi fac aceste cuiburi pe stanci foarte abrupte si inalte. Costul unui asa deliciu ajunge pana la 3 000$ pentru 1 kilogram.

Sofran - costul acestui condiment e cuprins intre 400 si 1000$ pentru 1 kilogram. Se explica aceasta prin faptul ca sofranul infloreste numai toamna si doar pentru 7 zile in an. Iar pentru a stringe 1kg de sofran, e necesar sa se rupa cca 300 mii de flori ale acestei plante.

Trufele albe sunt ciuperci foarte scumpe si se diferentiaza prin gustul si aromatul unic. In Europa, 1 kilogram de trufe albe costa la 2 000€.

Gaina neagra Ayam Cemani

Acestea se gasesc in Indonezia. In alte tari ele nu se cresc din cauza riscului mare de raspandire a gripei aviare. Rasa acestei gaini e atat de rara, incat un singur pui in Indonezia costa cca 200$, iar in afara granitelor Indoneziei, pretul creste de cateva zeci de ori.

Cascavalul de elan este unul din cele mai scumpe cascavaluri si se produce din lapte de elan, doar intr-un singur loc in lume, la ferma Moose House din Suedia. Pretul pentru 1kg de astfel de cascaval ajunge la 1000€.

Desi aceste produse sunt cunoscute in intreaga lume, pentru multi, gustul preparatelor ramane unul necunoscut.

Citeste si :  Aparitie senzuala! Intr-un body sexy si mulat, Diana Ballerini pregateste paste. „Divele asa gatesc” 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie