07.04.2021
Cele mai bune alimente pentru circulatia sangelui. Au proprietati antiinflamatorii

Daca vrei sa previi aparitia cheagurilor de sange, consuma mai des aceste alimente pentru circulatia sangelui. Sunt pline de vitamine, minerale si antioxidanti care previn instalarea trombozei si imbunatatesc semnificativ circulatia sanguina.

Ardeiul iute contine capsaicina, un compus care ajuta la curatarea vaselor de sange. In plus, sprijina relaxarea peretilor arterelor si astfel circulatia este mult imbunatatita. Drept urmare, si tensiunea arteriala este reglata.

Sfecla rosie este bogata in nitrati, compusi pe care organismul le converteste in oxid nitric. Acesta ajuta la decontractarea vaselor sanguine si imbunatateste circulatia sangelui. De asemenea, sfecla rosie poate sa reduca in mod natural tensiunea arteriala.

Nu doar somonul face parte din categoria pestilor sanatosi, bogati in Omega 3. La fel de benefici sunt pestele macrou, pastravul, heringul si halibutul. Studiile arata ca acizii grasi Omega 3 sunt importanti pentru buna circulatie a sangelui. Consumul a cel putin 2 portii de peste saptamanal ajuta la reglarea presiunii sangelui si mentine arterele curate, prevenind totodata formarea cheagurilor de sange.

Printre cele mai bune alimente pentru circulatia sangelui se numara si rodia, care abunda in antioxidanti si nitrati. Acestia sprijina circulatia sanguina, ajuta la dilatarea vaselor de sange si reduc riscul de hipertensiune. Asta inseamna ca tesuturile si organele vor primi mai mult oxigen si o cantitate mai mare de substante nutritive. Rodia este cunoscuta si pentru efectul ei energizant.

Alimente pentru circulatia sangelui: usturoi, citrice, nuci, spanac, fructe de padure

Continuam lista de alimente pentru circulatia sangelui cu fructele de padure: zmeura, capsune, afine, mure, coacaze. Acestea sunt excelente surse de antioxidanti, cu precadere antocianina, foarte benefica sistemului venos. Este compusul care da culoarea rosu-violet a fructelor de padure si are un rol important pentru circulatie. Acesta protejeaza arterele de depunerile de colesterol si le „dezmorteste”, astfel incat circulatia sangelui sa fie optima.

Usturoiul contine un compus numit alicina, care ajuta la relaxarea vaselor sanguine. Studiile arata ca persoanele care au o dieta in care includ frecvent usturoi au o tensiune arteriala in parametri si o circulatie sanguina mai buna.

Consumul regulat de nuci (alune de padure, nuci, fistic, arahide, nuci, caju etc.) este asociat cu un risc mai redus de formare a cheagurilor de sange si de aparitie a hipertensiunii arteriale. Asta datorita acidului alfa-linoleic din nuci, tot un acid gras Omega 3, care ajuta la curatarea vaselor de sange, le mentine elastice si regleaza presiunea arteriala.

Spanacul este un alt aliment benefic pentru sanatatea vaselor de sange, la fel si turmericul, un condiment cu proprietati antiinflamatorii. Potrivit studiilor, curcumina din acest condiment sporeste productia de oxid nitric, compus care ajuta la relaxarea si mentinerea elasticitatii vaselor de sange.

Nu in ultimul rand, citricele (portocale, lamai, pomelo, kiwi, ananas, rosii) si strugurii fac parte din categoria alimentelor pe care ar trebui sa le consumi mai des pentru a avea o circulatie sanguina optima. Acestea au proprietati antiinflamatorii, previn formarea cheagurilor de sange si imbunatatesc circulatia sanguina.

Citeste si :  Ce sa mananci inainte si dupa vaccinul anti-covid
Articole din aceeasi categorie