04.05.2021
Cea mai populara bautura din lume te poate ajuta la alegerea parfumului potrivit. Iata cele mai neobisnuite intrebuintari ale cafelei

O ceasca de cafea poate sa-ti dea energie pentru toata ziua, insa nu multi stiu ce alte intrebuintari neobisnuite pot avea aceste boabe. Pe langa faptul ca este o bautura destul de intrebata si savurata dimineata, aceasta mai ajuta in unele cazuri.

1. Curata mirosul din masina.

Daca vrei ca masina ta sa miroase frumos, tot ce trebuie sa faci e sa pui in ea un recipient de cafea proaspat macinata intr-un loc in care nu s-ar putea rasturna. Cafeaua va absorbi mirosurile neplacute din masina si le va inlocui cu aroma indragita de milioane de oameni din intreaga lume.

2. Repara mobila.

Ai o mica zgarietura pe mobila din lemn inchis la culoare? Poti folosi cafeaua pentru a acoperi urma. Amesteca 2-4 linguri de cafea cu putina apa pana vei obtine o pasta. Pune pasta pe un cutit flexibil si foloseste-o pentru a umple mica zgarietura sau gaura. Dupa ce se usuca, poti folosi ceara speciala pentru mobila pentru a ascunde urma complet. Daca mobila ta are o tenta rosiatica, poti combina pasta cu doar cateva picaturi de iod.

3. Elimina mirosul neplacut al animalelor de companie

Daca animalul tau de companie a avut un mic accident, dupa ce cureti zona, poti incalzi cateva linguri de cafea proaspat rasnita intr-un tigaie, la foc mic. Imediat ce cafeaua s-a incalzit, opreste focul si transporta tigaia in camera pe care vrei s-o improspatezi. Pe masura ce cafeaua se raceste, mirosul neplacut va fi eliminat.

4. Ajuta la alegerea parfumului.

La cumpararea unui parfum este indicat sa ai la tine putina cafea, pe care sa o mirosi in „pauzele” de testare a mai multor parfumuri. Astfel, simtul olfactiv va fi readus in stadiul neutru si vei simti mai bine aroma fiecaruia.

Daca nu consumi cafea, uite alte metode pentru a folosi acest aliment.

Citeste si :  Rasfat la maximum pentru Felicia Sirbu! „V-ati obisnuit cu dejunurile mele in pat”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie