Micul dejun traditional in Turcia este de regula compus din varietati precum branza, unt, masline, oua, rosii, castraveti, gem, miere si carne picanta. Exista o multitudine de feluri de a pregati aceste ingrediente.
Atunci cand vine vorba de micul dejun, turcii prefera intotdeauna ceaiul, in ciuda faptului ca Turcia este faimoasa pentru cafeaua sa extraordinara. Localnicii insa prefera ceaiul la masa de dimineata si cafeaua pe parcursul zilei sau dimineata mai tarziu.
Cel mai des intalnit tip de paine este painea alba, chiar daca in ultimii ani s-a raspandit destul de mult si painea integrala, din dorinta de a manca mai sanatos. Un preparat specific turcesc, savurat de cei carora le place gustul picant, este ”sucuk”. Acesta este un carnat uscat gatit cu oua prajite, carne de vita, usturoi si o varietate de condimente picante care ii dau un gust pur si simplu delicios.
In orasele mari din Turcia, precum Istanbulul, turistii pot lua micul dejun aproape la orice cafeterie sau magazin cu produse de patiserie, pe langa restaurante.
Sursa foto: Google.com