07.04.2021
Ce sa mananci inainte si dupa vaccinul anti-covid

Exista cateva schimbari in stilul alimentar care te pot ajuta sa ameliorezi simptomele care apar dupa vaccin. Iata ce poti face inainte sau dupa vaccinare.

 Potrivit Centrului de Preventie si Control al Bolii, printre reactiile adverse ale vaccinului sunt incluse durerile, roseata sau inflamarea zonei in care s-a produs intepatura, febra, dureri de cap, stari de oboseala, stari de greata si dureri musculare. Toate aceste simptome sunt, de fapt, un semn bun care arata ca organismul isi construieste imunitatea, iar acestea vor trece in cateva zile.

Dupa vaccin, bea ceai de ghimbir pentru a scapa de senzatia de greata

Ghimbirul are reputatie excelenta si este un remediu traditional pentru problemele grastrointestinale. Este usor de preparat, iar retetele se gasesc la tot pasul.

Hidrateaza-te cu multe fluide

Apa, ceai, apa minerala, important este sa consumi fluide care sa te ajute sa te hidratezi corespunzator. Vaccinul poate produce deshidratare.

Mananca sanatos. Urmeaza o dieta mediteraneana

Incearca sa ai un stil alimentar sanatos cu cel putin cateva saptamani inainte de vaccinare. O dieta mediteraneana are efecte antiinflamatorii si pune accentul pe consumul de fructe, legume, cereale integrale, grasimi mononesaturate si omega-3, peste, carne de pui, leguminoase si oua. Consumul de carne rosie si produse lactate este limitat.

Inainte de vaccin, urmeaza o dieta cu un indice glicemic scazut

Cateva zile de la vaccinare incearca sa urmezi o dieta cu un indice glicemic scazut. Cercetarile facute asupra diabeticilor arata ca un nivel scazut al glicemiei tinde sa fie antiinflamator. In general, alimentele care mentin un indice sanatos sunt legumele, leguminoasele, cerealele integrale, fructele precum fructele de padure si merele si, bineinteles proteina slaba, ouale si nucile.

Cel mai cunoscut remediu: supa

Supa, de legume sau de pui, este cunoscuta pentru efectele sale, dar si pentru faptul ca ajuta la hidratare si digestie.

Citeste si :  De Ziua Internationala a Supei, pregateste-o ca la carte! Afla de ce a fost adoptata aceasta sarbatoare si delecteaza-te cu o retata noua
Articole din aceeasi categorie