02.04.2021
Alimente pe care trebuie sa le consumi inainte de sala. Au un rol foarte important in procesul de slabire

Una dintre cele mai mari greseli pe care le facem atunci cand vrem sa obtinem o silueta impecabila este ca atunci cand ne antrenam, uitam de alimentatie. Sportul merge mana-n mana cu o alimentatie sanatoasa si, atat inainte de sala, cat si dupa trebuie sa fim atenti la ceea ce consumam. Nutritionistul Gianluca Mech explica ce alimente sunt recomandate inainte de mersul la sala pentru a nu afecta silueta, dar si pentru a obtine rezultatele mult dorite.

Celebrul nutritinist spune ca inainte de sala, recomandate sunt grasimile si carbohidratii, dar bineinteles, nu orice tip de grasimi si carbohidrati, ci sanatoase. „Este important sa alegeti alimentele care furnizeaza energie ridicata cu efortul minim al sistemului digestiv. Ponderea carbohidratilor trebuie asigurata de alimente bogate in amidon, care sunt usor digerabile, cum ar fi paine, biscuiti, paste, orez, cu o portie de zaharuri simple care pot fi utilizate mai rapid de muschi. Ca grasimi, este recomandat sa alegeti uleiurile vegetale si untul brut, dar in portii mici. Ponderea proteinelor trebuie acoperita in principal de proteinele animale cu valoare biologica ridicata (carne si peste cu continut redus de grasimi, oua, lapte si branza)”, recomanda Gianluca Mech.

La fel de important este si planul alimentar. Modul in care ne impartim mesele pe parcursul zilei este primul pas prin care ne crestem sansele de a obtine rezultatele dorite.

„In timpul antrenamentului, alimentatia are un rol fundamental si trebuie sa se adapteze progresiv la nevoile nutritionale, modificate de activitatea musculara crescuta. Dieta zilnica trebuie sa fie impartita in 3-4 mese principale. Micul dejun trebuie sa asigure aproximativ 25% din aportul caloric zilnic. Ultima masa inaintea unui antrenament trebuie sa fie copioasa, dar digerabila si sa fie consumata cu cel putin 3-4 ore inainte: de exemplu, paste sau orez sau cartofi fierti, unul sau doi biscuiti sau paine cu unt, miere sau marmelada, o portie de carne de vita la gratar sau sunca uscata de vita saraca in grasimi, salata cu ulei si lamaie, fructe uscate”, explica nutritionistul.

Citeste si :  A slabit cu 21 de kilograme si a intinerit cu cativa ani! Larisa Dolina spune care sunt alimentele interzise si nu le consuma niciodata - VIDEO
Articole din aceeasi categorie