01.02.2021
A fost la moara, a pregatit maiaua si a framantat aluatul! Lorena Bogza incanta internautii cu paine de casa cu maia: „Imi pare rau ca nu o putem gusta impreuna”

In acest weekend frumos de iarna, prezentatoarea emisiunii „In Profunzime”, Lorena Bogza s-a apucat sa faca paine de casa cu maia:„Dragi prieteni, azi “am fost” la moara sau a venit moara la mine. Am facut faina proaspata, am pregatit maiaua (de fapt incerc sa o resuscitez, ca e si ea in criza ca si tara) si vreau sa pun de-o painica. Maine, pe vremea asta, sper sa fie gata”, a scris ea pe pagina sa de Facebook. 

Jurnalista a afisat si cateva poze in timp se facea aluatul pentru aceasta paine deosebita, gustoasa, naturala si bogata in nutrienti. Pe langa toate acestea, are un indice glicemic mai scazut decat painea facuta cu drojdie, imbunatateste digestia si, spre deosebire de drojdia comerciala, maiaua nu favorizeaza dezvoltarea candidei in organism. 

A doua zi, adica duminica, painica era gata - rumena, puhava si atat de bine arata pe pozele de pe Facebook, incat internautii i-au cerut reteta acestei bunatati. Jurnalista a lasat un link si a spus ca e aproape ceea ce a facut ea.„Painica e gata! Imi pare rau ca nu o putem gusta impreuna. Dar pot sa va arat ca este taaare buna! Si foarte sanatoasa”, a scris prezentatoarea. 

Iti lasa gura apa cand privesti pozele de mai sus, asa ca daca vrei sa te apuci sa faci si tu asa deliciu, vezi modul de preparare in video se mai jos.

Citeste si :  Care este specialitatea casei, cat de des gateste, dar si ce nu ar manca niciodata jurnalista Lorena Bogza. „Sunt o gurmanda prin definitie. Si cand aveam 48 de kg, si acum”

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie