31.03.2021
6 alimente bogate in vitamina E care nu ar trebui sa lipseasca de la masa

Rolul principal al Vitaminei E este acela de a functiona ca un antioxidant, adica sa protejeze celulele de radicalii liberi.

Migdale

Cand vine vorba de valori nutritionale in portii mici, migdalele sunt o sursa ideala. Bogate in fibre, proteine si grasimi sanatoase, acestea sunt totodata si o sursa perfecta de Vitamina E, cata vreme se consuma intr-o cantitate potrivita.

Spanac

Proprietatile spanacului nu tin doar de prezenta vitaminei E, ci si de beneficiile pe care le are asupra sanatatii ochilor, reduce stresul oxidativ si scade tensiunea arteriala. Iar in bucatarie este extrem de versatil si poate fi inclus in numeroase preparate delicioase.

Avocado 

De la sanatatea corpului, pana la o viata sexuala buna, mai ales in privinta fertilitatii, despre avocado, numai de bine! Este unul dintre fructele pe care multi oameni il favorizeaza si pe care l-ar putea consuma in numeroase feluri. Contine 20 de vitamine si minerale diferite, inclusiv Vitaminele E, K si C, dar si acid folic. In plus, este ideal pentru aportul scazut de colesterol, sodiu si grasimi saturate.

Pasta de dovleac

Lunile de toamna sunt ideale pentru consumul de dovleac, un aliment minune care este o sursa excelenta de Vitaminele A, C si E. Si, daca ai ocazia, de ce nu, poti consuma acest aliment in orice perioada a anului.

Ardei rosu

 Pe langa faptul ca este o sursa ideala de Vitamina E, ardeiul rosu crud contine peste 200 de procente din necesarul zilnic de Vitamina C, B6, acid folic si Vitamina A, care ajuta la o vedere sanatoasa.

Sparanghel

O portie de sparanghel contine doar 20 de calorii, dar are un profil impresionant completat de nutrienti. Este bogat in fibre si Vitaminele A, C, E si K si chiar contine mici cantitati de micronutrienti, precum fier, zinc si riboflavina.

Citeste si :  Cum slabesti fara sa te infometezi, fara sa numeri caloriile si de ce nu e bine sa mananci dupa ora 8 seara
Articole din aceeasi categorie