08.06.2021
5 condimente indiene, care nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta

Esti pasionat de gatit si vrei ca bucatele tale sa uimeasca pe oricine, atunci trebuie sa folosesti cele mai bune condimentele - adica cele indiene. Ele ofera mancarii un gust si o aroma deosebita. Chiar daca India pare foarte departe, putem oricand sa ne alintam cu gusturi specifice acestei tari. 

Iata condimentele pe care trebuie sa le aiba in bucatarie orice gospodina:

1. Coriandrul este laudat pentru aromele sale usor citrice si poate fi folosit in nenumarate feluri. Semintele de coriandru sunt prajite pana devin aurii si sunt utilizate ca atare, in timp ce coriandrul intreg este baza multor amestecuri de condimente. De asemenea, pudra de coriandru este unul dintre cele mai comune condimente din gastronomia indiana. 

2. Cardamom - acesta este de doua tipuri: verde si negru. Cel verde se foloseste in orice, de la amestecuri de condimente la bauturi, curry-uri chiar deserturi. Are o aroma proaspata, dulce si poate fi folosit intreg. De cealalta parte, cardamomul negru este mult mai puternic, motiv pentru care sunt folosite doar semintele.

3. Turmericul este condimentul responsabil pentru culoarea multor preparate indiene. Are si rolul de a potenta aromele si este recunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare. Foloseste-l in cantitati mici pentru a da curry-urilor acea culoare galben-aurie specifica si ai mare grija sa nu-ti patezi hainele.

4. Semintele de mustar pot fi negre, galbene sau maronii si sunt folosite fie separat, fie impreuna in bucataria indiana. Isi elibereaza aroma cand sunt zdrobite sau gatite in ulei de masline. Sunt nelipsite din amestecurile pentru curry-uri, iar uleiul in care au fost gatite poate fi folosit pentru a da gust supelor si legumelor.

5. Chimion - un condiment puternic si aromat. Acesta este intalnit cel mai adesea tocat (asa are cea mai intensa aroma) si se foloseste pentru a da o tenta usor afumata preparatelor. Singurul lucru de care trebuie sa tii cont cand gatesti cu chimion este ca se arde foarte usor (iar in acest caz da mancarii un gust amarui), deci recomandam sa fie prajit maximum 30 de secunde, lasat la racit si dupa adaugat in mancare.

Multa inspiratie la gatit!

Citeste si :  Pizza cu blat de conopida, fara pic de faina, delicioasa, cu continut redus de carbohidrati - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie