08.06.2021
Iata ce trebuie sa faci sa poti renunta mai usor la zahar

Poate ca nu doar o singura data s-a intamplat sa te strecori la frigider in miezul noptii pentru a te infrupta din tortul cu frisca sau din ciocolata. Ai vrea sa scapi de kilogramele in plus si sa nu mai poftesti atat la dulciuri, dar nu stii cum? Uite ce am aflat noi despre pofta de zahar si despre cum poate fi ea diminuata in 5 pasi!

Evita alimentele procesate!

Stiai ca zaharul si alimentele procesate sunt la fel de daunatoare organismului din punct de vedere al dependentei precum heroina sau cocaina? Intr-un studiu din 2013, de la Colegiul Connecticut, cercetatorii au confirmat faptul ca biscuitii Oreo ar putea crea la fel de multa dependenta precum cocaina, dupa ce au observat modul in care comportamentul sobolanilor de laborator a fost afectat de biscuiti. Efectele au avut loc asupra unei regiuni a creierului numita nucleul accumbens, care este respobsabila pentru a produce dopamina, neurotransmitatorul placerii. La scurt timp, nivelurile de dopamina scad si se instaureaza adictia – deci zaharul duce la dependenta!

Creste nivelul serotoninei din corp!

Serotonina, cunoscuta de asemenea ca „hormonul fericirii”, poate fi ridicata prin dieta, exercitii fizice si un program de somn adecvat. Atunci cand nivelul de serotonina este scazut, esti mai putin susceptibil de a avea pofta de dulciuri.

Bea multa apa!

Ai putea crede ca uneori corpul tau cere zahar, atunci cand de fapt el este doar deshidratat si are nevoie de apa! Daca nu iti place sa bei apa, atunci poti incerca sa o combini cu zeama de lamaie si sa o indulcesti cu sirop de stevia. Mai mult, un truc minunat este sa consumi o cana de ceai verde de-a lungul mesei. Astfel, corpul tau nu va mai simti nevoia desertului, imediat dupa!

Consuma alimente si bauturi fermentate!

Alimentele si bauturile fermentate sunt probabil cel mai important mod de a reduce sau chiar elimina pofta de zahar. De fapt, aceasta este atat de eficienta, afirma oamenii de stiinta, incat pofta de zahar se reduce in totalitate in aproximativ 4-5 zile! Consuma lichide probiotice fermentate pentru a reduce pofta de zahar pe moment si pentru a restabili echibrul la nivelul organismului.

Pastreaza zaharul din sange echilibrat!

In loc sa consumi doua mese principale, mari, pe zi, mai bine consuma mese putin mai des si cantitati mai mici de mancare, pentru a evita scaderea nivelului de zahar din sange. In mod ideal, este bine sa consumi mesele cu proteine animale intre orele 11:00 – 14:00 si ai grija ca masa de seara sa contina cel putin una dintre semintele tale preferate fara gluten, din cereale integrale, cum ar fi quinoa, mei, hrisca, sau amarant. Daca faci acest lucru, corpul tau va produce serotonina in catitati mai mari si te vei simti mai fericita totodata.

Citeste si :  Cum faci prajitura cu ulei de masline si portocala. Este preferata vedetelor internationale
Articole din aceeasi categorie