31.03.2021
Cum deosebesti untul adevarat de cel falsificat? Cel de calitate nu poate fi ieftin

Atunci cand cumparam unt, incercam sa acordam atentia la continut. Majoritatea producatorilor ne asigura pe eticheta ca produsele lor sunt de calitate, dar, din pacate, uneori compozitia nu coincide cu cea scrisa pe ambalaj. Asadar, iata cum sa verificati daca untul este adevarat sau falsificat.

In compozitia untului trebuie sa fie indicate doar smantana dulce, laptele integral si uneori sarea. Daca sunt prezente uleiuri vegetale, precum cele de palmier, cocos si arahide sau anumiti „inlocuitori ai grasimilor lactate”, inseamna ca aceasta este cea mai adevarata margarina.

Untul de calitate nu poate fi ieftin. Daca pe rafturile magazinelor, vei vedea unt cu nuanta intensa de galben si chiar cu miros apetisant de smantana, dar cu pretul mic, trebuie sa stii ca el contine destul de multe uleiuri vegetale, coloranti si aromatizatori. Untul adevarat are aroma neutra si culoare galben-deschis! De asemenea, se considera ca untul adevarat are continutul de grasimi de 82.5%. Untul cu mai putine grasimi contine analogi vegetali.

Naturalitatea untului este indicata si de termenul de valabilitate, care nu trebuie sa depaseasca o luna. El poate fi marit de la cateva luni si pana la un an doar cu ajutorul conservantilor. Cel mai bine ar fi sa alegi untul in ambalaj de aluminiu, care protejeaza produsul de razele solare.

Untul adevarat va deveni moale mult mai lent decat margarina. Daca untul a fost produs din frisca de inalta calitate, acesta va fi tare si neted, iar la taiere vei putea observa un putin luciu. Si este foarte important ca untul sa nu se faramiteze dupa ce l-ai scos din frigider. El trebuie sa se intinda pe paine intr-un strat omogen si dens.

Fii foarte atent la ce cumperi si la ce consumi!

Citeste si :  Primele capsuni au aparut in vanzare! Ce ar trebui sa stii atunci cand vrei sa le procuri 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie