26.04.2021
Culori diferite pe care le poti obtine natural pentru a vopsi ouale de Paste

Cei care vor sa foloseasca variante naturale in locul vopselelor gasite in magazine, pentru a colora ouale de Pasti, au nevoie de cateva ingrediente care se gasesc in gospodaria fiecaruia.

Daca vrei sa obtii oua rosii, atunci vei avea nevoie de foi de ceapa rosie. Fierbe-le impreuna cu ouale timp de o jumatate de ora sau chiar o ora. Cu cat folosesti mai multe foi de ceapa si cu cat lasi ouale la fiert mai mult timp, cu atat vei obtine o culoare mai puternica. Daca folosesti o cantitate mai mica de foi, vei obtine o nuanta de mov sau lila.

Pentru o culoare roz, lasa ouale fierte foarte tare la vopsit in suc de fructe de merisor sau in zeama de sfecla murata.

Pentru a obtine oua galbene, foloseste sofran. Intr-o cana cu apa fiarta, adauga o lingurita de turmeric si o jumatate de lingurita de otet. Pune ouale fierte si tine-le pana obtii culoarea dorita.

Peste noapte, lasa ouale fierte in apa cu flori de violete. Dimineata ouale vr fi de culoare albastra.

Ouale maro se obtin cu otet si cafea. Intr-o cana cu apa fiarta, adauga o lingura de cafea instant si o jumatate de lingurita de otet. Pune ouale fierte si asteapta pana se coloreaza.

Spor la treaba!

Citeste si :  Micul dejun in Dubai! Cum arata prima masa a zilei in orasul viitorului 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie