03.06.2021
Cu ajutorul alimentelor poti scapa de mirosurile neplacute din casa. Iata cateva trucuri pentru un aer proaspat in locuinta ta

Nimanui nu-i plac mirosurile neplacute din casa, indiferent de unde provin acestea. Toti cred ca doar parfumurile si spray-urile pot rezolva aceasta problema, insa uneori acestea complica situatia. Exista numeroase trucuri prin care poti crea o atmosfera placuta. Vezi mai jos cateva dinte cele mai cunoscute.

- In cazul in care mirosul neplacut vine din frigider, amesteca otetul alb cu apa. Spala bine zonele din frigider cu acest amestec si apoi clateste cu apa curata. Vei observa, intr-un scurt timp, ca mirosul a disparut.

- Mirosul provenit de la scurgerea chiuvetei din bucatarie te poate deranja extrem de tare. O metoda simpla prin care poti sa scapi de acesta este sa amesteci apa fiarta cu lamaie. In apa fierbinte toarna cateva sute de ml de zeama de lamaie, apoi varsa acest amestec pe scurgerea chiuvete.

- Fumul de tigara este extrem de neplacut, mai ales pentru nefumatori. Din fericire, exista o metoda prin care poti scapa de acest miros, imbibat in toate materialele textile, mobila si pereti. Amesteca cateva pahare de apa, cu putin otet alb si pulverizeaza peste absolut toate zonele urat mirositoare. O alta metoda de a scapa de mirosul de tigara este sa folosesti bicarbonat de sodiu. Foloseste o carpa imbibata in apa cu bicarbonat de sodiu si sterge cu aceasta toate zonele unde simti acest miros. De asemenea, poti pune pliculete cu bicarbonat de sodiu in camerele in care se fumeaza, iar fumul si mirosul de tigara vor fi absorbite.

- Un alt miros extrem de neplacut este cel provenit din dulapul cu pantofi. O metoda buna de a scapa de acesta sa il aerisesti cat mai des. De asemenea, poti pune o lamaie taiata in jumatate si aceasta va absorbi toate mirosurile neplacute.

- Poti elimina mirosul urat din casa si cu ajutorul cepei, in cazul in care nu stiai. Introdu ceapa intr-un bol cu apa rece si las-o cateva ore in camera in care simti un miros deranjant. Vei observa apoi ca mirosul urat a fost absorbit.

Alte moduri simple prin care poti scapa de mirosurile deranjante din casa sunt aerisirea zilnica si pastrarea unor ghivece cu flori. Este recomandat sa aerisesti toata casa, zilnic, mirosul urat fiind astfel eliminat si inlocuit cu aerul proaspat de afara. De asemenea, mirosul placut al florilor si faptul ca acestea produc oxigen te va ajuta sa mentii un aer proaspat in casa.

Citeste si :  Renumitul bucatar CZN Burak, i-a pregatit o surpriza culinara bloggerului rus Gusein Gasanov. Vezi reactia acestuia - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie