27.04.2021
Ce trebuie sa cunosti atunci cand faci cumparaturile pentru sarbatorile de Pasti. Nu fi ademenit de oferte

In perioada sarbatorilor de Pasti, oamenii iau cu asalt supermarketurile, iar vanzarile cresc vertiginos. In pofida carantinei cauzate de epidemia COVID-19, toti isi doresc sa pregateasca masa de sarbatoare. Tocmai de aceea, comerciantii se intrec in oferte care mai de care mai atractive, fie ca vorbim de produse alimentare sau de alt tip. Reprezentantii organizatiilor de consumatori spun ca trebuie sa fim foarte atenti la tot ce cumparam.

- Nu fi ademenit de oferte. Intotdeauna ele sunt facute pe baza produselor mai invechite, iar tu esti surpins de pretul scazut si nu stai mult pe ganduri pentru a le procura.

- Fii foarte calculat la cumparaturi, astfel nu vei fi nevoit sa arunci mancarea ce va ramane dupa sarbatori.

- Este important sa te uiti pe eticheta, sa verifici lista de ingrediente, sa fii foarte atent la termenul de valabilitate si anumite avertismente in cazul unor produse alimentare, in special, cele care sunt destinate persoanelor cu alergii alimentare.

- Pretul nu trebuie sa influenteze alegerea produsului. Pentru unii insa pretul scazut ramane cel mai important argument atunci cand aleg un produs, iar asta este o mare greseala. Din pacate, pretul nu reflecta calitatea produselor achizitionate. Este recomandat sa nu te uiti la pret, ci la informatiile care au legatura cu produsul procurat.

- Carnea ramane unul dintre alimentele preferate ale moldovenilor. De sarbatori, se cumpara si se mananca in cantitati mari mezeluri. In topul vanzarilor se situeaza salamurile de toate felurile. De asemenea, lactatele si ouale ocupa un loc important in preferintele de consum, in special, la sarbatorile pascale. De aceea, este foarte important sa cumpari aceste produse in cantitati mici si sa fii foarte atent la continut si eticheta. Lactatele si mezelurile nu sunt bune daca stau inca 3-4 zile la tine in frigider. 

Nu uita, ai grija si respecta masurile de protectie impotriva coronavirusului. Fii foarte atent pe tot ce pui mana si pastreaza distanta de 1 m cand mergi la magazin.

Citeste si :  Anii au trecut pe langa el! Ce mananca Vladimir Putin si nu imbatraneste deloc

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie