03.05.2021
Ce poti face cu ouale ramase de la Paste

Ca intotdeauna facem mai multa mancare decat este necesar, asta o stim cu totii, mai ales cu ocazia marilor sarbatori. Gospodinele fac oua rosii pentru ca sunt un obicei la masa de sarbatoare, iar daca nu se mananca, ele trebuie aruncate pentru ca nu mai sunt bune.

Iata ce poti face cu ouale ramase, pentru a nu face risipa din mancare.

Salata bavareza

Ingrediente:

 - 8 bucati cartofi albi;

 - 2 bucati castraveti acri;

 - 1 bucata ceapa rosie;

 - 4 oua;

 - 4 linguri maioneza;

 - 1 praf sare, piper.

Mod de preparare:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, cu tot cu coaja. Taie cele 4 oua ramase de la Paste, ceapa si castravetii murati cuburi. Dupa ce au fiert, curata si taie cartofii cuburi si amesteca toate ingredientele cu maioneza. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si savureaza salavata delicioasa.

Ou cu spanac la cuptor

Ingrediente:

- 1 kg spanac proaspat;

- 100 g cascaval ras;

- 8 oua.

Pentru sos:

 - 50 g unt;

 - 50 g faina;

 - 200 ml lapte.

Mod de preparare:

Spala spanacul si opareste-l 5 minute in apa clocotita. Apoi, scoate-l cu o spumiera si lasa-l la scurs. Pentru sos, topeste untul, adauga faina, ia de pe foc si toarna laptele amestecand continuu. Pune inapoi pe aragaz si amestecand, fierbe 5 minute. Intr-un vas de cuptor pune un strat de spanac, apoi un polonic mic de sos si deasupra ouale rosii decojite. La final, presara cu cascaval ras si da 10 minute la cuptor.

Pofta buna!

Citeste si :  Sanda Diviricean a sarbatorit Pastele departe de casa, dar nu a uitat de traditii. „Oriunde ne-am fi aflat, am avut oua si cozonac pe masa, dimineata. De data aceasta doar oua” 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie