Iata ce poti face cu ouale ramase, pentru a nu face risipa din mancare.
Salata bavareza
Ingrediente:
- 8 bucati cartofi albi;
- 2 bucati castraveti acri;
- 1 bucata ceapa rosie;
- 4 oua;
- 4 linguri maioneza;
- 1 praf sare, piper.
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, cu tot cu coaja. Taie cele 4 oua ramase de la Paste, ceapa si castravetii murati cuburi. Dupa ce au fiert, curata si taie cartofii cuburi si amesteca toate ingredientele cu maioneza. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si savureaza salavata delicioasa.
Ou cu spanac la cuptor
Ingrediente:
- 1 kg spanac proaspat;
- 100 g cascaval ras;
- 8 oua.
Pentru sos:
- 50 g unt;
- 50 g faina;
- 200 ml lapte.
Mod de preparare:
Spala spanacul si opareste-l 5 minute in apa clocotita. Apoi, scoate-l cu o spumiera si lasa-l la scurs. Pentru sos, topeste untul, adauga faina, ia de pe foc si toarna laptele amestecand continuu. Pune inapoi pe aragaz si amestecand, fierbe 5 minute. Intr-un vas de cuptor pune un strat de spanac, apoi un polonic mic de sos si deasupra ouale rosii decojite. La final, presara cu cascaval ras si da 10 minute la cuptor.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com