01.05.2020
Mici si bere de 1 Mai - traditia de peste Prut

1 Mai este cosiderata ziua muncii, sarbatorita indeosebi de romani cu mese pline de mici si bere. In fiecare an gratarele sunt incinse si berea nu lipseste de nicaieri. Astazi insa, pandemia de coronavirus nu permite acest lucru, dar traditia se respecta in fiecare an.

Micii sunt preferatii romanilor de cate ori ies la gratar, dar mai ales de 1 mai. Peste 30 de milioane de mici sfaraie in fiecare an de ziua muncii. Potrivit datelor statistice, in Romania, anual, se consuma intre 20.000 si 25.000 de tone de mici, ceea ce inseamna ca pe mesele romanilor ajung in jur de 440 de milioane de mici, in fiecare an.

Istoria micilor porneste intr-una din seri, la un restaurant, cand infometarea a facut ravagii, iar rezerva de mate pentru carnati se terminase. Patronul fiind pus in aceasta situatie neprevazuta, i-a venit inspiratia sa friga pe gratar carnea tocata fara invelis, dar intr-o forma mai mica. La tocatura, a mai adaugat cateva condimente: chimen, cimbru, piper, bicarbonat si putin salpetru. Din acea seara, ei au devenit specialitatea casei, primind denumirea de mici.

In pofida carantinei, astazi prin curtile romanilor sfaraie micii si curge berea in halbe.


Citeste si : Nu preferi carnea de miel? Poti pregati cei mai buni mici de casa
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie