18.05.2020
Feluri de mancare ale saracilor, care astazi sunt servite in restaurante si uneori costa o avere

Nevoia inventiilor este vicleana - aceasta expresie populara este destul de aplicabila atunci cand este vorba de originea unor retete aparute in diferite tari ale lumii, datorita ingeniozitatii oamenilor obisnuiti. Saracii au fost nevoiti sa gateasca mancare din resturi domnesti, dar uneori au fost obtinute feluri de mancare destul de decente, ale caror retete au supravietuit pana in zilele noastre.

Iata o lista a felurilor de mancare incluse in meniurile restaurantelor de lux din lume.
1. Ulei de masline, rosii, ierburi si tortilla - aceasta este o reteta simpla pentru pizza italiana antica. Pentru italienii saraci, pizza a fost mancarea principala si desigur, nu s-a pus problema unor sofisticari. Schimbarea totusi i se datoreaza Margaritei din Savoia, a 2-a regina a Italiei. Odata ce doamna regala a decis sa incerce ceva simplu, iar bucatarul a pregatit pizza, culoarea ingredientelor a carei semana cu drapelul italian. Regina a apreciat mancarea saracilor, iar pizza Margarita, numita dupa ea, a devenit semnul distinctiv al Italiei. Acum, aceasta se gaseste in nenumarate feluri in toate restaurantele din lume si este indragita de toti oamenii.

2. Cine nu risca, nu mananca. Pestele Fugu este o adevarata legenda a bucatariei japoneze. Vechii japonezi stiau secretul gatitului si mancau pestele periculos inca din cele mai vechi timpuri. Acesta era disponibil oricui, cu exceptia imparatului. Lui i s-a interzis sa isi asume riscuri. In prezent, Fugu este gatit doar de bucatarii licentiati din cele mai sofisticate restaurante, iar pretul acestuia nu este deloc mic. 

3. Dracul sau cum se numeste altfel, pescarul european, nu este un peste atractiv, dar, dupa cum se spune, aspectul este inselator, pentru ca are un gust incomparabil si a fost mult timp favorit in randul gurmanzilor si al celor mai buni bucatari din lume. Cu toate acestea, acest peste a parcurs mult inainte de a deveni o mancare gatita in cele mai bune restaurante de pe planeta. Inainte acesta era numit „homar pentru saraci” pentru ca arata urat. Dupa ce a fost gustat de un bucatar, a ajuns un preparat gastronomic foarte scump.

4. Cu multi ani in urma, sushi era un fel de mancare consumata de pescarii japonezi saraci. Cei de pe uscat le-au incercat la mijlocul secolului XX. Acest lucru se datoreaza stabilirii unor legaturi stranse intre Japonia si alte tari.

5. Combinatia de oua, branza mascarpone, prajituri si cafea are un efect revigorant asupra celor care prefera tiramisu. Multe regiuni din Italia concureaza pentru dreptul de a denumi reteta celebrului desert. Cel mai probabil insa, acest desert era cosumat de oamenii muncitori incepand cu 1970. 


Citeste si : Cateva mituri din cauza carora refuzam mancarea noastra preferata
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie