Arborele de mango creste in stare naturala in sudul si estul Asiei, de unde a fost preluat si cultivat apoi si in alte parti ale lumii. Astfel, mango a ajuns una dintre cele mai cultivate fructe din regiunea tropicala a lumii. Cele mai mari concentratii de culturi de mango sunt in Malaezia, Indonezia, Burma si India. Este considerat drept fruct national in India, Pakistan si Filipine, iar arborele de mango a fost declarat copacul national al statului Bangladesh. In multe culturi, fructele si frunzele de mango sunt folosite in scop ritual si decorativ la nunti, ceremonii religioase si publice.
Consumul acestui fruct aduce numeroase beneficii starii generale de sanatate a organismului. In primul rand, scade nivelul colesterolului, contribuie la sanatatea exterioara si interioara a pielii, previne orbirea, alcalinizeaza organismul, combate diabetul si regleaza insulina, imbunatateste viata sexuala datorita continutului ridicat de vitamina E si ajuta la procesul digestiv deoarece contine enzime importante.
Pe baza acestor calitati, o echipa de specialisti australieni au reusit sa creeze o varietate de mango intitulata Mango din Teritoriile de Nord. Acest soi este considerat pe buna dreptate drept cel mai scump fruct din lume. Productia este mica si destinata doar meselor exclusiviste ale celor mai bogati oameni din lume. Spre exemplu, in anul 2012 o ladita cu un numar de 12 fructe de mango din acest soi s-a vandut cu suma de 50.000 $ la o licitatie din Sidney. Suma a fost apoi donata unor organizatii care lupta impotriva cancerului.
Sursa foto: Google.com