11.06.2020
Cate tipuri de sare exista si cum le poti folosi

Sarea este poate cel mai simplu condiment si cel mai utilizat pentru ca se foloseste si in mancaruri sarate, si in preparatele dulci. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca nu exista numai un tip de sare care poate fi folosit in bucatarie. In afara de sarea iodata clasica, sunt putini oameni care le recunosc pe celelalte si stiu cum sa le foloseasca.

1. Sarea de mare se obtine prin evaporarea apei de mare si este cel mai folosit tip de sare, mai ales in tarile fara rezerve subterane de sare. Este o sare foarte apreciata pentru mineralele pe care le contine.

2. Sarea roz de Himalaya este extrasa din a doua mina ca marime din lume, o mina din Pakistan, are o culoare de un roz placut si este un tip de sare poate la fel de cunoscut precum sarea de masa.
3. Sarea kosher este un tip de sare care este folosit in religia iudaica pentru extragerea sangelui din carne. Ca textura este grunjoasa, are o structura cu cristale mari care se pot da foarte usor la o parte dupa ce au colectat sangele. Este asemanatoare la gust cu cea de masa, dar sarea kosher nu are deloc aditivi in compozitie.
4. Sarea celtica este un tip de sare originar din Franta, cu o textura umeda si contine niste minerale care ii dau o tenta de gri. Este ideala pentru feluri de carne grasa si pentru radacinoase pregatite la cuptor, dar si in patiserie.

5. Sarea din Marea Moarta nu este comestibil, dar care are in compozitie o multime de alte minerale, ceea ce o face perfecta pentru industria cosmetica sau balneoterapie.
6. Sarea organica este extrasa din toate zone nepopulate.
7. Sarea pentru muraturi are o textura grunjoasa, cristale mari si de obicei nici ea nu are in compozitie aditivi alimentari. Este 100% clorura de sodiu si este unul dintre cele mai pure tipuri de sare.

Mai exista diverse tipuri de sare exotica precum sarea neagra vulcanica din Hawaii care este amestecata cu lava vulcanica si care se potriveste cu carnea de porc sau fructele de mare. Sarea de mare arsa in bambus, originara din Coreea si se obtine in urma incalzirii la temperaturi foarte mari in interiorul tulpinilor de bambus. Sarea afumata care este obtinuta prin afumarea la foc de lemn a sarurilor obisnuite si este de regula indicata pentru carnea la gratar sau pentru cartofi.


Citeste si : Motive pentru care trebuie sa consumi alimente picante
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie