11.05.2020
Aproape 8000$ pentru un kilogram de peste! Unde poate fi savurata delicatesea

In fiecare an, cea mai mare piata de peste Tsukiji din Tokyo stabileste noi recordui la licitatii. Cel mai scump peste din lume este un ton bluefin (ton rosu) de 221 kilograme pentru care Kiyoshi Kimura, presedintele lantului de restaurante Sushi Zanmai, a platit 155,4 milioane de yeni (1,76 milioane de dolari), adica 7.990 de dolari pe kilogram de peste proaspat.

Dupa ce afli de acest pret, intelegi ca sushi facut acolo, in Japonia, n-are nicio legatura cu sushi pe care-l mananci in Moldova.
Asemena preturi arata, mai ales, ca bucataria japoneza alege pestele ca pe trufe sau ca pe diamante si acorda o extrema importanta gustului, culorii si mirosului. 

Bucataria japoneza este, cu adevarat, un festival al gustului subtil. Nu e atat de „viguroasa” si condimentata precum cea coreeana sau thai, ori atat de diversificata si aromata precum cea chineza, ci se bazeaza pe nuante subtile si calitative. Daca vorbim de peste, acesta este esential sa fie cat mai proaspat, servit pe loc daca se poate. Congelarea acestuia afecteaza gustul, desi e absolut necesara daca pestele nu e consumat imediat, deoarece carnea cruda atrage, firesc, bacteriile.
Deci, daca vrei sa incerci cu adevarat un peste gustos si pregatit corect, in Japonia o poti face cu mare siguranta!

Citeste si : Peste cu legume la cuptor
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie