Cidru de mere - o reteta sanatoasa cu multe vitamine
Considerat o bautura tonica si energizanta, cu un nivel scazut de alcool, gustul savuros al cidrului poate fi obtinut acasa din mere fermentate, pere sau gutui.
Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a pregati cidru de mere acasa:
- 5 kg mere bine coapte;
- 500 g zahar;
- sare de lamaie.
Curata merele de coaja, de cotor si taie-le bucatele mici. Caleste-le in apa rece, dizolvand putina sare de lamaie pentru a nu se oxida. Pune merele in blender si mixeaza-le bine, iar piureul obtinut pune-l intr-un vas mare de sticla. Pentru fiecare kg de piure adauga 150 g de zahar. Acopera vasul cu un dop de fermentatie si apoi partea externa a vasului pune-o in apa. Dupa o sapamana, muta cidrul in alt vas, dar fara a muta si drojdia care s-a format la baza vasului. Lasa-l sa se limpezeasca inca 2-3 saptamani, apoi muta-l in sticla si serveste-l cu placere.
Bucura-te de o butura naturala si foarte delicioasa!