14.12.2021
„Vinul fiert nu se fierbe”. Somelier-ul Daniel Frumusachi iti explica cum se prepara corect vinul fiert - VIDEO

Cat am asteptat iarna pentru deciile sale, iar unul dintre ele este cu siguranta vinul fiert. Vezi in reportaj o reteta savuroasa.

Este luna decembrie, luna in care se incepe a face vinul fiert, sau cum este cunoscut in popor, izvarul.

Cel care a ajutat-o pe reporterul Iulia Deliu sa prepare aceasta bautura este somelier-ul, Daniel Frumusachi.

„Multi cred ca intr-un izvar, vin fier sau glintwein conteaza foarte mult condimentele si fructele, dar toti uita de materia prima, adica de vin. El conteaza mai mult decat celelalte ingrediente.”, a spus Daniel.

Katy Black - vacanta cu peripetii la munte! Vezi aventurile si momentele tensionate prin care au trecut - VIDEO

Somelier-ul a explicat care sunt cele mai importante relugi pentru a prepara un vin fiert.„In primul rand folosim vin proaspat, care nu a fost tinut in butoi de stejar. Sunt folosite adesa vinurile usoare, ar fi bine daca gasim unul demisec. Glintwein trebuie sa fie putin dulciu. Acest lucru este posibil prin adaugarea de zahar sau miere.”, a adaugat acesta.

Daniel Frumusachi a decis sa faca un vin clasic compus din: lamie, mar si portocala. Din condimente acesta a optat pentru scortisoara, cuisoare, ienibahar si ghimbir. De asemenea, un component care nu trebuie sa lipseasca din reteta unui vin fiert este si miere.

La shopping cu Ala Zasmenco si fiul sau Valentin: „Pentru noi foarte mult conteaza cum este atmosfera in casa” - VIDEO

„Vinul fiert nu se fierbe. Acesta se incalzeste. In diferite tari traditia e diferita. Cineva il aduce la 80 grade celsius, altii la temperatura camerei il servesc.”, a mentionat somelier-ul.

Modul de preparare este foarte simplu. Vinul se pune intr-o cratita. Se adauga lamaia pentru aciditate, portocala pentru prospetime si ghimbirul pentru a da un gust picant. De asemenea se pune si scortisoara, cuisoarele si enibaharul. La final se adauga si mierea. Izvarul se incalzeste cateva minute si poate fi servit.

Articole din aceeasi categorie