05.07.2022
5 retete de apa infuzata care te ajuta sa slabesti rapid vara asta

Mai ai putin pana pleci la mare si in loc sa te visezi pe plaja, gandul ca ai vrea sa mai slabesti unul-doua kilograme iti strica toata pofta de vacanta? Nu te ingrijora!

Domoleste-ti poftele, elimina toxinele si slabeste eficient cu ajutorul acestor ape infuzate savuroase.

Mai mult de atat, vitaminele si mineralele din acestea te energizeaza pe vreme de canicula.

Modul de preparare al apei infuzate este cat se poate de simplu. Pui apa si ingredientele alese de tine intr-un vas de sticla si le lasi la infuzat timp de 3-4 ore sau peste noapte (ai grija sa pastrezi infuzia la rece, in recipiente inchise ermetic).

Aceasta bautura savuroasa se poate consuma rece sau la temperatura camerei. Gustul ei este unul absolut minunat si in cantitati mai mari poate intensifica metabolismul, ajutandu-l sa elimine din corp depozitele de grasime in exces.

Apa infuzata cu castravete si lime

La prepararea acestei infuzii vei avea nevoie de: un castravete fabio potrivit, doua lamai verzi, 2 litri de apa plata/minerala, lavanda si menta proaspete. Castravetele in combinatie cu lamaia verde elimina eficient toxinele din corp, iar menta si lavanda ajuta digestia si tranzitul intestinal, amelioreaza starile de balonare si creste rezistenta in fata afectiunilor respiratorii.

Apa infuzata cu capsune si ghimbir

La prepararea acestei infuzii vei avea nevoie de: 75 g ghimbir, 100 g capsune, o lamaie mare, doi litri de apa, menta. Ghimbirul este o radacinoasa recomandata des in curele de slabire gratie gingerolului, o substanta care ajuta la scaderea in greutate. De asemenea, aceasta mai ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun din organism (HDL) si la normalizarea insulinei. In combinatie cu celelalte ingrediente din apa infuzata, ghimbirul suprima poftele alimentare, contribuind astfel la efortul de a scapa de kilogramele in plus.

Apa infuzata cu menta, soc si petale de trandafir

La prepararea acestei infuzii vei avea nevoie de: 100 g flori de soc, menta si petale de trandafir proaspete, doi litri de apa. Florile de soc intensifica arderile in organism provocand in timpul exercitiilor o transpiratie mai abundenta decat cea obisnuita, ajutand astfel al eliminarea mai rapida a toxinelor din corp. Mai mult de atat, socul si petalele de trandafir au un puternic efect diuretic, prevenind retentia de apa in organism, fiind un remediu esential pentru purificarea intregului organism. Specialistii mai spun ca aceasta apa infuzata este un remediu excelent impotriva infectiilor urinare.

Apa infuzata cu fructe de padure si menta

La prepararea acestei infuzii vei avea nevoie de: 100 g mix fructe de padure, frunze de menta si petale de trandafir, 2 litri apa. Fructele de padure sunt un izvor de sanatate gratie continutului lor bogat in antioxidanti si nu numai. Acestea mai contin substante (vitamina C, fier, calciu, magneziu, acid folic si caroten) care usureaza digestia, previn balonarea, cresc imunitatea, ofera energie si regleaza apetitul.

Apa infuzata cu apio si zmeura

La prepararea acestei infuzii vei avea nevoie de: 2 tije de apio, 100 g zmeura, rozmarin, 2 litri de apa. Tulpinile de apio in combinatie cu rozmarinul au puternice efecte detoxificante, regleaza poftele alimentare si induc rapid senzatia de satietate. Adauga si zmeura si ai obtinut deja o apa infuzata cu un gust deosebit pe care o poti bea cu placere pe tot parcursul zilei.

Articole din aceeasi categorie